Vilken Härlig helg!

Massor av lopp runt om i Landet, Ultravasan i norr som bjöd på 45 och 90km gött dalmål och flera grymma OCRlopp. Extreme run i Helsingborg för de längst söder ut, OCR golden trophy Backamo för den som var på västkusten, Actionrun Borås för den som var sugen på fart i city och Hellrun i Mjölby för den som ville ha ett lätt lokalt lopp som träning men det visade sig bli helt sjukt tufft och ett rent hell. Jag hörde till den sistnämnda kategorin.

Jag skulle åka med en vän som tränar för mig på gymet och då han skulle göra sitt första lopp så kände jag att ett litet Lokalt lopp skulle bli perfekt.

Det brukar ju innebära rätt lätt bana och enklare hinder.

Hellrun var den råaste jvla 8km bana jag sett. Kim som har ordnat loppet borde omgående bli upppköpt av alla andra som gör 8km banor för ingen jag provat innan har varit närheten av att erbjuda mig en sådan utmaning på 8km.

8km med 43 hinder brukar ta mellan 43-46 minuter för mig. Hos Kim i Mjöby tog det 1.07.29, till mitt försvar så körde jag rätt mycket i zon3 och zon4 då det var träning och jag försökte att inte bry mig så mycket om hur det gick. Trots detta blev jag rejält tilltryckt flera gånger.

Höjdrädd som jag är fann jag mig stirrandes döden i vitögat då jag går över ett 75m långt vitt nät som är uppspänt över en gammal tågbro över svartån. Genom maskorna ser jag ner ca 20m rakt ner mellan gamla trasiga plank och ner i det mörka kalla vattnet. Jag skrattar av panikrädsla och pratar högt med mig själv.

Jag går så fort jag kan i det skakiga nätet och låter känslan av dödsångest följa med i varje steg. Jag kan inte bli av med den så jag kan lika gärna ta med den över till andra sidan.

I mitt huvud snurrar följande monolog om och om igen;

– Håller nätet?

– Klart det håller.

– Ja det håller.

– Det kan du inte vara så säker på!

– Håller nätet?

– Ja det håller.

– Det kan du inte vara så säker på.

Så samtalar jag med mig själv huvudet hela vägen över det höga mittpartiet av bron.

Jag skulle kunna skriva en novell om i stort sett varje del av banan, tråkiga partier fanns det inte många av, inget faktiskt ens om jag tänker efter.

Möjligen 300m förbi några villor där ingen stod i trädgården och hejade men när man vill ha sådant för att lyfta loppet så vet man att det var ett bra lopp.

Flera gånger var vi nere i svartån och malde på genom vattnet eller sprang minst sagt teknisk trail, på klippor, i en fors. Ca 2.5km totalt med vatten till midjan. Mot och med strömmen. 1.5km i ett svep med hinder i vattnet. Hallå eller!

Med 1.5km kvar till mål finner jag mig hängandes i mitten av en 24m lång nättravers givetvis över forsjäveln (25m löpning efter en rigg med shortrope) och får en enorm pump i underarmarna. Fasen vilket bra träningspass detta blev då tänker jag och harvar vidare i nätet.

Banan var riktigt bra snitslad och mycket smart dragen.

Att loppet bara hade knappt 100? Startande är en stor skam. Hela Mjölby borde stått på startlinjen.

Om någon skapar något av det bästa i världen inom vad som helst, I MJÖLBY, så borde varenda en från Mjölby bannemig ta chansen och prova. Skärpning till nästa år Mjölby!

Det fina med OCR är ju att var och en bestämmer själv hur jobbigt det ska bli. Hellrun är inget undantag. Den som valde att avstå ett hinder(finare utryck för den som inte klarar ett hinder) fick helt enkelt trycka fram 10 burpees som räknades noga.

Nästa år hoppas jag på en Elitklass med krav på att klara alla hinder.

Jag är nyfiken på att se om jag kan göra banan under 1.05.00 och om man startar ihop med andra snabbare löpare så får man ju bättre tryck i benen. Till och med när man ska klättra över väggar i vatten och vada 700m motströms inom den första kilometern. Sinnes!

Jag hade varit lika imponerad av detta lopp om jag kommit sist som om jag kommit först, i lördags kom jag först och fick en fin glasdjävul med mig hem. Pia Kind tog hem en Jävul till sig då hon vann damklassen totalt överlägset.

I Borås krossade Tobias Jäger allt motstånd i herrarnas elit och tog hem ännu en förstaplats.

Anna Svensson tog hem förstaplatsen i elitklassen efter många silver i år var det riktigt gött att se henne bryta av med lite guld!

Medaljerna på bilden är samma som alla får. Checkarna på bilden nedan är däremot få förunnat.

I Backamo gjorde flera från theocrgym grymma insatser där Saras Debut med avklarad ramp är en av alla grymma prestationer.

Titti på bilden nedan bevisade återigen att hon inte hatar att tävla och tog hem fjärdeplatsen i raceklassen!

En grym helg för theocrgym helt enkelt. Tack så mycket för att du väljer att representera oss på och utanför banan.

Högsboligan klarade av hela golden trophy och tog hem den åtråvärda guldmedaljen som tre kompletta race innebär. Grymt jobbat!

Söndagen bjöd på pass i Jonsered följt av grillning och gött pass på theocrgym i Bohus. Många glada och stundtals andfådda ansikten dök upp.

Nästa år ser jag fram emot att se hela Sverigeeliten på Hellrun.

Försten under 60min! Vi ses där.