Karin Karlsson är en av landets mest meriterade OCRlöpare, hon har placerat sig i toppen av elitklassen på både VM och EM. I år siktar hon på sin andra vinst i Toughest Mini Tour som avgörs på lördag i Göteborg, Kviberg. 

Karin jobbar strategiskt och metodiskt genom banan. Det är en fröjd att se hennes säkra och snygga stil över hinder. Det ser ut som om hennes motståndare stundtals står still då Karin tar sig an ett hinder samtidigt som de andra. Med perfekt teknik och tajming flyter Karin över, genom och under hinder likt få. Toughest bjuder på det svåraste motståndet i Sverige. Och där i toppen av eliten, där hittar du tjejen i fråga.

Hur har säsongen känts?

– Den har känts bra. Jag var lite ostabil i början på säsongen efter problem med en överbelastningsskada i foten som höll mig borta från löpningen i sex veckor, med försiktig stegring. Allt eftersom säsongen har gått har formen känts bättre och bättre. Det är även kul att vi är fler i år som fajtas i täten, det gör att jag hela tiden måste förbättra mig.

Vilka har varit årets största utmaningar?

– Mina största utmaningar har helt klart varit skador och att få ihop träningen. En överbelastad fot och en sträckt baksida. Utöver min träning så jobbar jag heltid, renoverat lägenheten hemma och annat som ska hinnas med (precis som för de andra tjejerna i toppen). Så jag har inte hunnit träna så mycket som jag velat men kanske är det en del av framgången  .

Hur känns det att avsluta på hemmaplan i Göteborg?

– Helt magiskt. Jag har ett enormt stort stöd hos vänner och familj och jag vet att många kommer vara där och heja på mig.


Vilka tankar passerar genom ditt huvud under ett lopp?

– Tankar på ett lopp!? Det är allt mellan himmel och jord faktiskt. En återkommande tanke är ”varför utsätter jag mig för detta” och snabbt svarar jag ”på grund av känslan jag har när jag går i mål”. På Toughest-lopp är det många strategiska tankar så klart, ”ska jag springa om, vilken bana på hindret ska jag ta osv”.

Tar du hem segern på lördag?

– Jag ska göra mitt bästa för att göra just det.

Vilka råd kan du ge till den som gör sin OCRpremiär i Toughest på lördag?

– Ha kul! Om det är ditt första lopp tänk bort allt vad prestation heter, njut av utmaningen och testa något du aldrig har gjort förut.

Instagram: @ocrkarinMonkeyswing önskar Karin Karlsson ett stort lycka till

Toughest Race, Final
Lördag, start 10:00
Göteborg, Kviberg

 

Text: Viktor Byhr
Foto: Amelia Gabrielsson & Toughest