Denna vecka är det lugn vecka. Jag har inlett veckan med att skjuta upp träningen en dag. Måndag var det vila tisdag var det strunta i träningen-dag och idag blev det först 1.2km till yoga PT-klass och sedan 20km trail, asfalt och travbana. Jag tänkte skita i träningen idag också. Alltså att välja att inte träna. Det är lätt att hävda att man gör något annat istället för att träna. Man vill ju gärna känna sig bra även när man fattar mindre bra beslut. Som t.ex. att strunta i träningen. Det låter ju bättre om man istället säger, igår hann jag inte med träningen för att jag bokförde istället. I mitt fall så bokfördes varken kvitton eller km igår. Och då denna veckan är tänkt att innehålla 100km så var det så dags att börja idag. Jag har börjat köra ett varannan-vecka-schema som känns bra just nu. Varannan vecka ska en stor del av passen ske i hög puls och varannan vecka ska en stor del av passen ske i låg puls. Veckor som denna då det är mest lugnt siktar jag på att trycka ut lite fler km ur mina gamla inline-ben. Jag var sponsrad inlineåkare som ung och åkte land och rike runt och spexade i ramper etc. Idag fick inline-benen, som förmodligen är mer trailben nu om man ska vara ärlig i sin kategorisering av ben, smaka på 20km mestadels trail och grus med inslag av asfalt. Körde på i behaglig takt och spenderade större delen av tiden i zon två och tre helt enligt plan.

Efter 15km hittade jag en go nedlagd travbana som var 1km lång och helt rak med endast ett fåtal hålor och tuvor som jag lyckades inventera utan att trilla, så där körde jag 3km stegrande fart varje km.

Blev riktigt gött då jag lyckades sänka farten rätt jämt på känsla. Siffrorna som står i 100tal är pulsen. 128,111, 119 osv.

Skulle sedan bromsa de två sista platta km till bussen och där var känslan lite sämre. Ett riktigt gött pass som jag är glad att jag gjorde trots att jag kom på så himla många bra ursäkter för att strunta i det. En höjdrädd vet att när han börjar tänka på att gå till Liseberg och åka atmosfear eller uppskjutet istället för att träna. Då är det färdig uppskjutet. Då kör man bara. De bästa passen är ALLTID dom som man helst vill strunta i att göra. Kolla in detta fejset. Så lycklig 14km in på passet.