Holmenkollen är utan tvekan ett av de coolaste ställena att köra Toughest på. Historien ekar i arenan och tävlingen kommer på grund av kuperingen bli lite tuffare än vanligt, meddelar arrangören. 

Toughest som haft ett sommaruppehåll är nu tillbaka igen. Med sina totalt sju race 2016 återstår fyra.
Oslo, Umeå, Köpenhamn och avslutningsvis finalen i Göteborg.
Men först ut är alltså
Oslo, Holmenkollen lördagen den 3/9.

Andreas Sjölin, Head Coach för Toughest ger en rapport om vad som komma skall.

– För tredje året i rad intar Toughest Holmenkollen och Oslo. Den kuperade, vackra terrängen och utsikten som Holmenkollen erbjuder skapar en viss magi som funnits med genom alla race på platsen. Toughest har också alltid velat göra något extra vid just Oslo-loppet. Första året bjöds det på nordens längsta monkeybar på 40 meter över en sjö. Jag kommer ihåg det väldigt väl som tävlande och en av dem som fick se sig besegrade av hindret precis innan plattformen. Istället föll jag i och åkte på straffrunda. Några få klarade av det hindret torrskadda.

– Året därefter hade jag börjat jobba för Toughest och då bjöd vi på en superslide nerför en över 100 meter lång backe. I år väntar nya utmaningar. Bland annat ninja jump, en ny fast lane på ring traverse i form av en pegboard samt lite annat. Sista hindret är dock alltid den 150 meter långa stigningen uppför majestätiska Holmenkollen innan den efterlängtade målgången.

Monkeyswing kommer att vara på plats för att ta del av eventet, hoppas vi ses!

Sista dagen för att anmäla sig är idag – klicka här för anmälan

Map_Oslo_2016-01-994x1024