Jag har alltid vart fascinerad av kettlebell-träning och hur funktionell den är för kroppen, du kan göra allt från svingar, benböj, marklyft, teknik och mycket mer.

När alla gym och Crossfit Boxar tagit människor med storm och öppnat upp i varje hörn så har jag alltid saknat ett riktigt Kettlebell gym och funderat när det skall öppnas… men så kom träningsappen Bruce som är en perfekt lösning för dig som vill kunna träna allsidigt genom ett och samma medlemskap.

I utbudet hos Bruce fanns Kettlebell Center i Göteborg, något som jag direkt fick upp ögonen för.

Ett litet gediget ställe nere i en ”källare” bara ett stenkast från Redbergsplatsen i Göteborg, perfekt tänkte jag och bokade upp mig på ett pass. Dagen var kommen, jag var spänd av förväntan och smög mig in lite försiktigt och var en aning skeptisk då det visade sig ligga precis bredvid en kyrkförsamling men kanske var de just det som gjorde att jag blev ännu mer fascinerad väl på plats.

Atmosfären i den lilla 35 kvm salen var helt fantastisk, jag förväntade mig att jag få se lite kettlebells på ett golv och en instruktör skrikande som på dom flesta gym runt i landet men här var det verkligen en familjär känsla där alla peppade sig i genom sin träning tillsammans. Fokus låg inte helt oväntat på kettlebells men det fanns så mycket mer, så som roddmaskiner, lyftstänger och chinsstänger.


Joakim Enström som är en av de två ägarna på centret hälsade mig välkommen med en flåsande andning och svettig hand efter sitt pass som han precis avslutat med medlemmarna, vi småsnackade lite allmänt om träning innan vi satte igång passet.

Passet erbjöd en riktig stretch/rörelse uppvärmning vilket är väldigt viktigt innan du börjar din träning för att minska skaderisken. Jag gillade hur Joakim grundligt gick igenom den här typen av rörelser för att vi skulle mjuka upp våra leder.

Marklyft, svingar, pressar, gobletsquat, rörelseövningar och greppstryka i chinsstänger avverkades.

En av de övningarna som utfördes gillade jag extra mycket eftersom hinderbanor ligger mig varmt om hjärtat, vi skulle hänga en halvminut/minut med en arm eller två i en chinsstång, kanske inte låter så märkvärdigt men det är en grym övning för din greppstyrka, för oss som springer hinderbanor är den övningen perfekt, då greppstyrka är en väldigt stor del av OCR-sporten.

Joakim visste om att jag gillade flås, efter att vi pratat om våra typer av träning som vi förespråkade satte han oss på prov med en avslutnings-Tabata (intervall) på roddmaskinen där vi skulle ro full fart i 20 sekunder, vila 10 och detta åtta gånger efter varandra, självklart gillade jag den typen av avslutning och givetvis var det ingen match för mig och mitt flås haha.

Jag kan varmt rekommendera det här lilla härliga stället till alla som är ute efter den perfekta funktionella träningen, här kan du inte bara träna utan även få utbildningar/kurser kring kettlebell och grundliga instruktioner för att bli så duktig som möjligt.

Stort tack Joakim Enström som driver Kettlebellcenter tillsammans med sin bror Gabriel.
Och som deras ledord säger: Var inte bara stark – Bli #MoreThanStrong

Kettlebell Center
Landerigatan 9
416 70 GÖTEBORG
Telefon: 0761869989
E-post: info@kbcfitness.se

Öppettider
Vardagar 16:30-20:30
Söndagar 18:30-20:30
”Skicka ett mail eller ring innan du kommer eftersom vi inte alltid är på plats. Samma hus som Redbergskyrkan, ingång på södra sidan (samma sida som spårvagnen)”

För mer info klicka här

Text: Peter Holmgren
Foto: KBC Fitness