Under två fullspäckade dagar har jag tränat, åkt på expedition och haft möten. Resultatet är att jag och Tommy startar upp ett bolag tillsammans med samarbetspartners från Arktis genom vilket theocrgym kommer att erbjuda de mäktigaste träningsresorna du kan tänka dig.

Den första produkten blir Svalbard 2019.

Träningen jag har gjort har blivit en blandning av löpning utomhus och klassiskt gym inne. Kört väldigt tråkiga styrkepass inomhus men i brist på tid och resurser så får man ta det som finns.

I går åkte vi till spökstaden Pyramiden i öppen RIB på det böljande havet omringade av höga snötäckta bergstoppar.

Naturen är obeskrivligt vacker och cool. Samt helt livsfarlig. Du klarar dig inte många timmar utan rätt förberedelser och kunskap.

Svalbard är en öken mitt i havet och vädret slår om så fort så att det knappt märks.

Igår var vi på upptäcktsfärd till Pyramiden från kl 10-19. Jag tränade snabbt och 20.30 var det middag med en av delägarna i ett bolag vi bjudit in till samarbete. Kl 02.00 hade vi förhandlat klart och då gick jag och la mig, det var en klar och fin natt.

Jag vaknar 09.00 och går upp och börjar äta frukost. Då är allt, så långt ögat kan nå, helt täckt av ett tjockt lager snö.

Trots att detta varit en resa med fokus på affärer så har jag fått ut nästan lika mycket i egenskap av turist, intrycken är många. Vart man än vilar ögat så är det en miljö helt olik hemma. Människor går längs gatorna med gevär över axeln och en pistol i hölster på höften.

Varningsskyltar med björnar på sitter i utkanten av staden och långa rader med skotrar står utanför husen och väntar på att få börja jobba igen.

Bandvagnar står uppradade och påminner om att vi är i en stad som poppat upp mitt i den kargaste vildmarken människan tagit i besittning. Detta är mänsklighetens sista utpost. Du kan vistas här och för den som har förmånen att få sätta sin fot på Svalbard så kommer det att bli oförglömligt. Det är något magiskt att vara i en miljö där naturen bestämmer reglerna.

Jag har gjort många långa och vackra löprundor, i Norge, Australien, Chamonix och otroliga platser i Sverige så som Blekinge och Dalarna. Lustigt nog så kan ingen av dom mäta sig med den mäktiga känslan jag fick häromdagen då jag sprang i Longyearbyn. Det kändes som att vara helt utelämnad till naturen och elementen. Och då var jag som längst 200m utanför stan. Ser fram emot våra resor hit 2019. Grym träning och häftiga expeditioner. Ett äventyr för livet.