Uppsala survival bjuder in till Sveriges utan tvekan mest tekniska hinderbanelopp utöver att anmälan sker online på muddest så blir det även en hel del tekniska hinder. Survival running är Nederlänernas signatursport och det hela började enligt sägnen för längesedan som ett försök att få jakthundar att tappa spåret. Hunden ska lyckas sniffa åt rätt håll och du ska försöka förvilla den. Vad gör Du då? Du spänner upp dina holländska (förmodligen hampa) -rep mellan träd och över vatten och tro fn att inte hunden sniffar rätt ändå men lika glad för det är du för du har fått en ny sport. Den 30september i Uppsala är det dock hundfritt men fullt av hinder att bemästra. Survival running kännetecknas av de många tekniska rephinder du oftast bara möter ett eller ett par av på klassiska OCR.

Har du inget fotlås är det hög tid att köpa ett nu. Du kan t.ex. få ett för ett bra pris på theocrgym eller på Ocrfältet i Ale.

Det blir som rubriken avslöjar en Elitklass samt två motionsklasser på 6 samt 10km. Det är krav att klara alla hinder för att få behålla armbandet. Skulle du missa så får du ge bort ditt armband samt så läggs 2h till din tid.

Missar du alla hinder får du alltså över 80timmar hinderbana för samma pris som de oekonomiska eliterna får ca 50min för.

Uppsala survival är ett udda och kul OCR eftersom det inte är ett OCR utan ett survivallopp. Nästan samma sak men ändå rätt olika. Prova detta lopp, du kommer inte bli besviken. Du kommer bli trött och förmodligen tappa greppet efter halva men med rätt mindset blir du inte besviken.

Anmäl dig nu via denna länk.

Foton från Uppsala survival Instagram som du hittar här.