OCREXPO blev en stor succé. Toni och Juan från Extremefabriken fick tillsammans med Adam Egerblom, SOCRA (Swedish Obstacle Course Race Association) den grymma idén att  skapa en OCR-mässa. Alexander Mars och Micke som äger Extremfabriken var inte sena med att haka på.

Mässan blev en succé och flera av de bästa arrangörerna var på plats. Välkända lopp så som Berzerk, Tough Race Sweden, ArenaRun, Action Run, Uppsala Survival och Militaryfitness var på plats. Och även flera mindre arrangörer i form av Värmdö Bootcamp, Mudlife OCR, OCR24, Beat the Mountain, HellRun från Mjölby, OCR-Enköping och The Challenge från Eksjö.

Med på plats var även nytillskottet The Strongest Link som  enligt arrangören är en hybrid mellan OCR och Crossfit. Strongest link blandar löpning med uppdrag som ska utföras i olika workout-zones. Exakt vad dessa uppdrag innebär är hemligt före start men att komma förberedd och i bästa möjliga dagsform är ett bra tips. Med på mässan fanns Även företag utan egna lopp, så som, Frogfitness, MoreMüsli, Merell och Aktivitus .

Aktivitus arbetar med skräddarsydda träningsprogram utformade speciellt för dig efter att du genomgått ett antal grenspecifika tester så som VO2max och greppstyrkeprov.

Alla aktivitus VO2max-test var fullbokade dagen till ära och en efter en kom folk förbi montern och tog ut sig mer än rejält. Ett VO2maxtest är ett test som mäter en persons totala syreupptagningsförmåga under mycket hårt arbete. En måste helt enkelt ta ut sig maximalt för att göra detta test som oftast utförs på löpband men idag fick en Assaultbike fungera som uttröttningsverktyg.

Uffe Petersen (1a ultimate X 2017 36km 163hinder) tar ut sig till max på Aktivitus Assaultbike.

Utöver roliga montrar med kul tävlingar och häftig rekvisita bjöd dagen på den där härliga stämningen som kännetecknar OCRvärlden. I minglet syntes mycket varmt hälsande och roliga återträffar. Det var fint att få uppleva denna goda stämning även utanför säsongen. OCR är verkligen sporten där alla får känna sig delaktiga.

Under dagen hölls även SOCRA awards prisutdelning för de som utmärkt sig inom OCR under 2017. Bästa Lokala Arrangör blev Tough Race Sweden från Borlänge, Bästa medalj gick till Militaryfitness och det prestigefulla priset  för årets bästa OCRinstruktör fick Oskar Salazar Aros från Toughest Lab. Alla vinnare finns på SOCRAS facebooksida.

– Vi kör denna mässa i våra egna lokaler för att genrepa idén inför en eventuell framtida expandering säger Alexander Mars som är en av delägarna i Extremefabriken kvällen innan öppning.

Redan en kort stund efter att klockan slagit 11.00 dagen efter är succén ett faktum. Extremefabriken är full av folk, grymma montrar, härlig stämning och som pricken över i så är stora delar av deras hinderbana öppen för besökare. Det är riktigt coolt att se folk klättra i nätet flera meter ovanför montrarna eller köra laxtrappa precis bredvid.

Vi längtar redan efter nästa mässa och är glada över att vara en del av ett comunity med så mycket grymma idéer och trevlig stämning.

För att hålla dig uppdaterad på framtida Expon följ gärna @ocrexpo på Instagram.

Tack för att du läser monkeyswing.se