Oscar Salazar Aros driver företaget Revolutionary Fitness Sweden som tror på att alla stora förändringar i livet sker med en liten revolution inom oss själva. Han erbjuder funktionellträning i form av OCR, Ruffie, Mobilitet och Movement som alla kopplar kroppen till en enhet.

– Det är vår plikt för överlevnad att ta hand om oss fysiskt för att utvecklas mentalt. Detta gäller oavsett kön, religion, tro, klass, sexuell läggning, identitet, etc. Ett annat viktig redskap är gemenskapen. Forskning visar att lever vi i ensamhet är det vägen till vår död. Som sociala varelser är vi i behov av varandra. Vi måste bli hörda, sedda och rörda.

En träningsform som Oscar bedriver är Ruffie Training. Ruffie är ett socialt träningsredskap där man tillsammans med en partner utför träningen. Ett innovativt träningskoncept inspirerat av brottning och kampsport som ger funktionellstyrka, kondition, koordination och balans.

– Tillsammans visar vi upp en holistisk positivt bild för alla i samhället, där inget gym behövs och inga förkunskaper krävs ”All you need is heart!”

Ruffie Training bygger på fyra block som innehåller tre delar:
En parövning där man samarbetar med varandra, en parövning där man kämpar mot varandra samt en singel-fysövning för att tömma ut den sista energin som finns kvar i kroppen.
Varje block upprepas två gånger innan man går vidare till nästa block.

– Det är effektivt, enkelt och rolig träning som ger resultat.
Ruffie lyckas få ut din inre kraft och utvecklar din styrka i vardagslivet.

Namn: Oscar Salazar Aros
Ålder: 26
Hemstad: Malmö

Utbildad Peoples Trainer, Toughest OCR PT, Lic. Ruffie Instruktör.
Dessutom personlig tränare/gruppinstruktör och besitter svart bälte i Kickboxning.

Varje vecka håller Oscar ”Ruffie-pass” utomhus i Malmös parker:

Måndagar, Konsthallen kl.18
Onsdagar, Rörsjöparkens utegym kl.18
Fredagar, Tornets utegym kl.18

Han håller även i Familjeträning på Toughest LAB.

– Ett perfekt tillfälle där barn kan träna/leka tillsammans med föräldrarna. En stund där familjer kan komma närmre varandra, avslutar Oscar – Lets move together

13951023_10153823762528061_990725827_o
Foto: Kiia Valavaara

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se