Emma Andersson, Lisa Öhlén och Mari Olsson är tre flitiga tjejer som tillsammans ligger bakom hinderbaneloppet Mudlife OCR. En tävling för alla som går av stapeln 29 juli i Älvdalen, Dalarna.

För Elit-klassen har arrangören högre krav och kör samma regler som på VM i OCR; vill du placera dig på pallen måste du klara alla hinder! Du får ett armband innan start och detta klipps om det är något hinder du inte tar dig förbi. Hårt, men rättvist​ och med fokus på hinder, precis som OCR ska vara.

Du kan också välja att tävla i den individuella klassen, där du istället får ett straff om du inte klarar ett hinder. Straffet kan till exempel vara armhävningar eller burpees. Detta är något alla klarar av, men som kan vara ack så jobbigt. Det är tillåtet att hjälpas åt på hindren, och denna klassen passar därför väldigt bra för kompisgänget, familjen, föreningen eller företaget. Teambuilding när den är som bäst.

För att arrangera en tävling av denna kaliber krävs mycket planering och hårt slit.

– Det är nog ganska unikt att tre tjejer står som arrangör, vissa har varit skeptiska andra väldigt peppande. Nu gör vi det för andra året och detta med stor passion. Vi ser inga hinder bara möjligheter, säger Emma Andersson, arrangör

Det är sommar i Dalarna och för att maximera upplevelsen väntar en fantastisk efterfest. 

– Ett kännetecken för sporten OCR är gemenskapen mellan deltagarna på banan, så varför låta det roliga ta slut vid mållinjen? Nej, låt oss fira våra prestationer tillsammans med en hejdundrande efterfest i den dalska sommarnatten, avlutar Emma Andersson

Lördag 29 juli 2017
7 km, 30 hinder
Skidstadion Älvdalen

För mer info och anmälan klicka här