Det var en solig sommarkväll i mitten av Augusti när redaktionen steg in på Sankt Jörgen Park i utkanten av Göteborg. Både spa, hotell, konferens, och golf fanns till förfogande men någon avkoppling var inte på tal.

Sedan drygt ett år tillbaka anlades en hinderbana, ett kreativt intiativ för att variera aktiviteten på området. När vi spatserade fram till platsen var en träningsgrupp i fullt sjå. Varje vecka sker nämligen organiserade hinderbaneklasser och så var fallet när vi anlände. En instruktör hälsade oss varmt välkomna och sade några väl valda ord om anläggningen innan han och gruppen försvann ur vår syn. Passet var slut, och slut såg dom ut.

Fullt rimligt efter fys och teknikträning.
Genom funktionella övningar hade sällskapet tränat smidighet, styrka, teknik och kondition.
Ett utmanande pass för hela kroppen som ingår i Sankt Jörgens gruppträningsschema.
Det äger rum på tisdagar kl 18, är man inte medlem finns olika alternativ på träningskort.

Hinderbanan är härligt belägen i en skogsglänta med ett tillhörande utomhusgym. En idyllisk träningsaura i naturlig skepnad. Den är så gott som helt byggd i trä med undantag för någon enstaka metallstång. Att den smälter in väl i omgivningen är bara förnamnet och med gedigen bark som underlag blir fötterna väl mottagna vid varje stegnedsättning.

Instruktören som vi talades vid med nämnde att banrekordet låg på 1.48 minuter blankt.
Vi var inte på plats för att varken briljera eller chockera. Huvudsyftet med vårt besök var egentligen att rasta vår hårige vän. Det gjorde vi mycket riktigt och som han njöt.

Se bilder nedanför.

Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg

031 – 348 40 00

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se