Stefan Hjörnhede är en greppstark fiskhandlare från Göteborg. Då han inte skapar fina filéer gör han fina kap med sågen som resulterat i en pojkdröm för en vuxen man. En helt egen hinderbana på tomten.

Och nu snackar vi inte något enstaka hinder utan vi snackar en bana, 600m per varv komplett med bland annat monkeybar, irishtable, pull a stone, farmers walk, inverted wall, netcrawl, dipswalk, ropeclimb, over/under med mera. Vi tog oss ett snack med Stefan för att se hur galen han är egentligen.

Hej Stefan, hur kom du på den här strålande idén?

– Hehe jag är lite galen kan man säga! Tränar nästan aldrig på gym och gillar kroppsviktsträning då det är vad min kropp gillar. Tidsbrist gjorde att det fick bli en hinderbana på tomten så att jag kan träna när det passar.

Din passion för OCR är också förevigad med en tatuering på ryggen, vad kan en träningsbesökare förvänta sig av en tur hem till någon med en sån stor passion  för OCR?

– Jag har tanken att ha event lite då och då hemma vilket innebär leka, grilla och köra teknikträning. Plus att här ofta är goa människor på plats som tränar samt kan hjälpa den som är nyfiken på vad OCR är. Vi vill att fler mår bättre! Och människor mår bra av OCR.

Du har ju barn, heltidsjobb och tränar regelbundet samt driver din bana utöver det. Vilket är ditt bästa tips till någon som ”inte hinner träna”?

– Du hinner alltid med ett kort pass. Då kort intensiv träning ger bra effekt. Det ligger mig varmt om hjärtat och man blir uthållig utan att behöva hålla på under lång tid. Tabata är en bra början för att få upp sitt flås och komma igång och då lägger man runt 5 minuter och får kanonbra resultat. (Tabata är en intervallform som innebär 20 sekunder jobb 10 sekunder vila under t.ex. 5minutter. Gör en kroppsövning under varje 20s rond, t.ex. höga knän).

Hur ser framtiden för din bana ut, kan du avslöja några hemliga planer?

– Jag hoppas få byggt en rigg till våren med ringar plus lite annat. Kommer även antagligen bli en tävling här någon gång i maj, juni eller juli men inget datum är bestämt.


Hom Television: Foto och Video


Snabbfakta om Stefan:

Namn: STEFAN HJÖRNHEDE
Ålder: 40 ÅR
Antal OCR-lopp: RUNT 30 ST
Äter helst: KYCKLING MED GOD SÅS OCH GRÖNT
Drömresmål: AMAZONAS
Om jag var ett djur skulle jag vara en: GEPARD

Text: Viktor Byhr
Foto: Christian Wahlgren, Hom Television