OCR-communityn är ett av de hjärtligaste idrottsnätverken i Sverige. Uppskattningsvis har alla aktiva atleter någon gång på tävling eller träning lånat ut eller mottagit en hjälpande hand över ett hinder.

Det är denna urkraft som OCR-hjälpen vill knyta an till med sin bössa till förmån för Musikhjälpen. Och hur gestaltar man detta bättre än med signaturövningen nr 1; Burpees?

I år befinner sig profilerna Kodjo, Little Jinder och Howlin’ Pelle i Örebro, och under de 6 dagar som dom är instängda i sin radiobur får dom inte äta, och endast sova i skift för att kunna sända dygnet runt. Detta gör dom för att samla in pengar till Alla barns rätt till utbildning. Sista dagen är på söndag, och i Göteborg kan du bidra på ett alldeles speciellt sätt.

På OCR & Ninja Center Göteborg kommer deltagare att samlas för att på 60 minuter göra så många burpees som möjligt, och för varje repetition skänka 1 kr. På plats finns bandet Pannben som kommer att ge sitt yttersta för att få varje anmäld att prestera, och skänka, så mycket som möjligt!

2

House rules för burpees: Bröstet ska nudda marken, och vid upphoppet klappar man händerna ovanför huvudet. Rekordet för antalet personer som gör burpees samtidigt på samma plats är 515 st. Rekordet för antalet burpees gjorda på en timma för män är 1840 st och kvinnor 1242 st.

 
Insamlingen arrangeras av Jonas Bergqvist och Camilo Latoff på OCR & Ninjacenter
Peter Eriksson, Martin Simonsson och Nils Ludwigson står som initiativtagare.

Peter: Vad fick dig att ta initiativet att starta en bössa för OCR-communityn?
Jag har startat bössor och initiativ flera år tidigare på andra teman. Sedan jag började med OCR har jag alltid känt att det stora hjärtat i vårt community är det som utmärker oss mest. Vad kunde då vara bättre än att visa hela svenska folket vilken härlig familj vi är?!

Martin: Hur blev du involverad?
När jag såg Peters idé om detta ville jag hjälpa till. Så jag startade ett event där vi kör burpees i en timma och skänker pengar. Sjukt galen grej. Och galna grejer brukar oftast vara roliga. Så bra att göra något kul som gör någon nytta!

Nils: Varför ville du stötta med bandet Pannben?
För några år sedan ställde min syster upp för Musikhjälpen med ett evenemang i Malmö. Med det visade hon att det var möjligt även om det krävs mycket jobb. Vi i bandet hade en vilja att bidra på något sätt, och när denna bössan plötsligt dök upp stod planeterna i en rak linje och alla bitar föll på plats! Den senaste veckan har intresset mer eller mindre exploderat, och även om det krävs väldigt mycket jobb så känns det ju väldigt bra att så många vill engagera sig!

Nocco och Njie kommer att sponsra energitillförseln, KW Cars är på plats och sponsrar i någon form och Foto Moije jobbar på att upprätta en högkvalitativ livestream för alla som inte har möjlighet att närvara.

På söndag 18/12 erbjuder OCR & Ninja Center Göteborg fritt inträde från 13.30 till alla som deltar i utmaningen!
Ett hett tips är att vara på plats vid denna tidpunkt, för då blir det genomgång och gemensam uppvärmning.
Eventet startar sedan officiellt kl 14.00 och slutar 15.00.


Ingen kan göra allt men alla kan göra något och kom ihåg att det viktiga är att deltaga!

15592287_10157840704890537_1408532335_n

Insamlingen sker genom #ocrhjälpen
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/ocrhjalpen

Musikhjälpens engagemangs-sida:
http://hjältar.musikhjälpen.se/engagemang/ocr-hjalpen/

Text: Patric Olé, Nils Ludwigson, Bild: Camilo Lattof, Nils Ludwigson.