André Witt, Toni Larsson och Juan Maluenda är flitiga atleter inom sporten OCR. Tillsammans var de iväg på en tour i södra Sverige och vågade sig dessutom över till Danmark i jakten på schysta träningsanläggningar med annorlunda touch.

Slutprodukten blev en ”OCR Bibel” bara för dig!

OCR Västervik

Ca 2km lång, 13 hinder (ca 20 med naturhinder, som dock ej ännu är markerade). Bra välbyggda säkra hinder och byggt längs med elljusspår. Stor parkering. Möjlighet till instruktioner, pass, bra omklädning- och duschmöjligheter. Utomhusbana öppet dygnet runt med belysning.


Mer info:
Facebook
Summer Camp

OCR Kampen Växjö

Kort och intensiv, roligare än vid första anblicken! Militärisk femkampskänsla över banan. Närliggande volleybollplaner, fotbollsplan, kreativt utegym, grillar & sjö. ”Dopphindret” något felbyggt, för högt & för tight. De skulle behöva byta ut metallplattorna på väg uppför balanshindret mot galler eller nyttja ”halktejp” för att öka säkerheten. I övrigt väldigt bra byggd OCR bana. Banan i sig är inte belyst under kvällar.


Mer info:
Facebook

Toughest LAB

Snyggt, stilrent och väl genomtänkt lokal. Bra programmerade pass med riktigt kompetenta ledare och komplett uppsättning med hinder och redskap för att bygga funktionell fysik. Möjlighet till omklädning & dusch. Deras öppettider skulle kunna förbättras och dämpningsplattor skulle kunnas sättas fast. Superhärlig atmosfär och perfekt ställe att träna teknik på.


Mer info:
Hemsida 
Facebook
Instagram: @toughestlab

Get Fit, Danmark

Såg intressant ut och med en mindre utegård med bars och traktordäck. Ett crossfitgym mixat med ninja & rig-träning. Kunde ej besökas.


Mer info:
Facebook
Instagram: @getfitgymdk

Urban Ranger Camp (URC), Danmark

Ett perfekt äventyr på extrem höjd. Fyra olika hinderbanor med ökande svårighet på ca 50 meters höjd. Inget för den höjdrädda, eller? Väl åtagna säkerhetsåtgärder och selar. Uthyrning av action cams. Ett måste att besöka och bocka av från sin bucket list. Häftig rå lokal och miljö kring området med möjlighet till paintball precis bredvid.


Mer info:
Hemsida
Facebook
Instagram: @urbanrangercamp

Level X Spartancross, Danmark

Under uppbyggnation av ny större lokal och stor gård runt om lokalen med kommande hinderbana runt deras damm. Ett blivande mecka för OCR-folk med väldigt innovativa hinder och utmaningar med allt vad det innebär, från nybörjarnivå till det extremaste som världens högsta laxtrappa. Ett komplett gym för att lätt bygga upp sin egna fysik och kommande träningspass inom flera funktionella sporter. Pluset är deras hinderbana för barn. Perfekta omklädningsmöjligheter med både en vanlig bassäng samt för rehab, även bastu. Kommer att finnas ninja warrior träning samt toppklättring och bouldering framöver.


Mer info:
Facebook

OCR Training Danmark

För tillfället utomhusträning och PT-träning med funktionell samt OCR-inspirerade pass. De har planerat att skaffa lokal och har några av de kunnigaste instruktörerna inom OCR.


Mer info:
Facebook
Instagram: @ocrtrainingdenmark

Fåle OCR 

En bra bana byggd längs med elljusspåret och är uppdelad lång respektive kort så även barn kan träna, perfekt! Schysta klassiska OCR-hinder så som monkeybar, wire crawl, väggar, repklättring med mera. Finns även en riktigt tuff sandbagcarry. Plus i kanten för deras kabeltrummor som var riktigt roliga. Lagom längd och lättsprunget underlag.


Mer info:
Facebook
Instagram: @falehinderbana

The OCR Gym

En liten men kraftfull anläggning i Bohus med rustik charm väl värt ett besök. Roliga klippor delar av anläggningen i en hinderbanedel uppe och mer gyminriktat nere på asfaltsplanen. Första stället vi träffat på som har ett stationärt ”weaver” hinder och det gillas. Här finns något för alla som tycker om att träna funktionellt. Man kan även ge sig på ett traktor däck med ”svärdet i stenen” känsla. Lyckas ni välta det så är ni legender.


Mer info:
Facebook
Instagram: @theocrgym

OCR Fältet

Ligger brevid Ale Discogolfcenter. Är precis som det låter ett sort fält med välbyggda hinder och innehar även fastlanes. En bra blandning av olika typer av hinder. Banan går av och an på gräsfältet till de närliggande skogspartier där det bjuds på fin traillöpning med reflexguidning för sena kvällar och några extra hinder. Fältet utgör en kort bana proppad med roliga hinder som går att förlängas 2 gånger ut i skogarna.


Mer info:
Hemsida
Facebook
Instagram: @ocr_faltet

T3 Toughteam Tibro

Deras träningslokal i Tibro äter, lever och andas Crossfit. Team medlemmarna är riktigt trevliga lirare som både visar och briljerar med deras kunskaper. När vi var på plats så fick vi delta i första WOD:en på Crossfit Open. En riktig svettfest med kärlek till funktionell träning. De tog oss också med på tur till K3 i Karlsborg som är en militärhinderbana med den klassiska femkampsbanan perfekt för teknik- och snabbhetsträning. Den var även omringad av en fälthinderbana som bjöd på lite mer löpning och riktigt fin traverse över vatten!


Mer info:
Facebook
Facebook (Hinderbanan)
Instagram: @t3toughteam

Text by : OCR Wrecking Tour 2017


André Witt, Toni Larsson, Juan Maluenda