Efter en natt med storm och någon timma vaken mitt i natten med Etna som är rädd för vinden så åkte vi mot Dammekärr och Mudrun.

Nicole var klok och vilade sin kropp som precis börjat springa igen och jag skulle köra loppet som träning med trötta muskler. Jag hade grym träningsvärk efter gårdagens styrkepass som bestod av 5x 20 trusters 15kg, kB swing 20kg, goblet squat 16kg med 12x romerska ringar mellan ronderna utan vila. Totalt 100reps av varje grej.Efter det körde jag chins i atomicball och tjock nunchuck 5x med höger hand på nunchucken och 5x med vänster hand på nunchucken tills jag inte orkade göra en enda. Första delen tog ca 14min och passet totalt ca 30min.

Då det inte fanns någon Elitgrupp på mudrun i år så hade jag en ganska sen starttid. Jag insåg att det på grund av deltagarrekord skulle vara svårt att hålla en högre fart med mycket folk på banan så jag bad att få byta grupp. Då är klockan 11.03 och den andra gruppen har precis startat. Tidtagaren säger att jag kan få starta i grupp tre klockan 11.06.

Det var inte alls vad jag hade tänkt mig men jag tackar ja. När man får en chans man velat ha så ska man ta den även om den inte ser ut som man tänkt sig. Jag får hoppa över den långa prehabuppvärmning jag tänkt köra och snabbt säga till Nicole att det är dags. Vi försöker att alltid vara med vid varandras lopp och peppa varandra. Då Nicole varit skadad i nästan ett år har jag några lopp att ta igen.

Min uppvärmning blir 30s krysshopp och några burpees. Jag blir ljummen och ställer mig längst fram.

Pratar lite med några andra där framme och sedan börjar speakern räkna ner.

Jag öppnar i en hög fart för att få upp värmen och snart är jag ensam i skogen.

Jag tar mig igenom de första lergroparna och benen känns väldigt bra även om ljumskarna behöver en extra stund för att vakna. Den tungtrampade marken gör att jag flåsar och dreglar rätt mycket direkt.

Kunde druckit mer vatten innan men nu är det som det är och inte som jag ville. Vilket är superbra träning för mig och det var exakt det jag var ute efter idag. Riktigt bra träning.

Jag börjar springa om löpare i från de två tidigare startgrupperna och efter en stund passerar jag Titti från theocrgym och några meter senare Jokern och co.

Alla peppar mig och jag får en go boost. Det är lite trångt men folk ger bra med plats så det går fint att passera. Efter någon km inser jag att jag i de bristande förberedelserna missat att knyta skorna ordentligt och leran tar ut sin rätt. Upp med foten på en stubbe och knyta om. Hård dubnelknut på båda mina gröna Oribi.

Blir passerad av några jag precis själv passerat och efter ett par meter till upprepas processen.

I ett träsk går jag om starka familjen Öster som krigar sida vid sida. Vi peppar varandra och jag känner mig oförskämt pigg. Efter träsket kommer en stigning följt av en brant utförslöpa till en grusväg.

I backen som varar en stund ökar jag farten till strax utanför min bekväma zon. Klockan visar 4.18, 4.24 de gångerna jag tittar på den, bra tryck uppför för att vara mig. Dundrar ner för den efterföljande branten och spyr lite slem då jag kommer ner på gruset. Medlöpare tittar på mig. Det är på träning man ska testa sina gränser dreglar jag och trycker på igen. Stegrar kontrollerat till 3.30 på gruset och passerar en del folk.

Efter gruset är vi inne på arenan igen och då ska de krypas. Dör lite flåsdöden vid krypet och de efterföljande lergroparna. Piggnar till i skogen några meter efter och känner mig stark genom de sista två långa träsken. Fastnar rejält i slutet på det sista träsket och får krypgå för att komma loss. Upp ur träsket är det en kort men mycket brant backe. En person kryper upp för den när jag äntligen kommit loss. Jag blir inspirerad av alla grymma kunder vi har i slottis varje tisdag och sträcker på mig och springer upp för branten med många små steg och bra hållning. Efter branten är det transportlöpning in i mål. Jag är mör och pendlar mycket i fart. Här hade det varit perfekt att vara omringad av fler snabba löpare. Jag är rätt ensam och kör någonsorts stegring in i mål. Över linjen når jag dagens högsta fart 2.27min/km.

Mitt mål var att slå förra årets tid 42.47. Mitt drömmål var att komma under 40min. Jag tog silver på 38.01 och har fortfarande mycket kvar att lära. En riktigt fin dag helt enkelt. Stor eloge till alla som deltog i detta lopp. Det är en tuff utmaning och jag är imponerad av att så många ställer upp. Det är bra att fler och fler inser att vi människor mår bra av att utmana oss själva. Den här typen av lopp är verkligen den perfekta utmaningen. Grymt jobbat idag allihop!