Tre härliga tjejer slog sina kloka huvuden ihop och skapade tillsammans ett tufft, blött och utmanande hinderbanelopp 2016. Mudlife OCR är namnet och tävlingen kommer tillbaka till Dalarna, Älvdalen 29 juli.

Emma Andersson, Lisa Öhlén och Mari Olsson planerar för fullt i skrivande stund och visionen är att leverera ett roligt lopp med mängder av glada deltagare.

– Vi drar nytta av varandras styrkor och egenskaper för att tillsammans arrangera ett kul event. Vi tror på det vi gör och nu har vi även erfarenhet efter vårt första arrangemang, berättar Emma Andersson som är en av initiativtagarna.

Mari har ett förflutet som elitidrottare i gång med bland annat ett nordiskt guld i bagaget. Emma och Lisa är sedan tidigare flitiga utövare inom sporten OCR (Obstacle Course Racing) och nu är det alltså dags för trion att återigen bjuda upp till dans i Älvdalen.

– Det är väl lite unikt att tre tjejer står som arrangör, vissa har varit skeptiska andra väldigt peppande. Nu gör vi det igen och detta med stor passion. Vi ser inga hinder bara möjligheter.

Gentemot förra året förändras banan och läggs på en annan plats med mer terräng.

– Loppet innehar fortfarande 30 hinder men vi passar på att förflytta banan för att få in mer terräng, variation och utmaning. Lägg den 29 juli på minnet, det kommer bli fantastiskt kul.

Tjejerna som befinner sig på olika kontinenter håller daglig kontakt genom Skype.

– Jag är på hemmaplan här i Sverige, Lisa befinner sig i USA och Mari håller till i Australien. Självklart ställer det till med lite problematik med tanke på tidsskillnaden. Men vi anpassar oss för varandra och strävar mot samma mål. Ett plus är att vi kan jobba med projektet 24/7, någon av oss är ju alltid vaken.

Mudlife OCR kommer att infinna sig under Sportgalan som äger rum på Serneke Arena i Göteborg 8-9 april, med andra ord nu till helgen.

– Yes, vi kommer att ha en liten härlig monter. Tillsammans med ett gäng sköna ambassadörer sprider vi information, kärlek och glädje på plats, avslutar Emma Andersson med ett leende.

För anmälan och mer info klicka här