Det var en solig lördag i februari som redaktionen med tillhörande atleter till vänner begav sig till Lidköping för att testa, känna och klämma på vad träningscentret Kroppslabbet hade att erbjuda.

Vi anlände runt lunchtid och välkomnades av Jimmy Kjell, en av tre killar som driver Kroppslabbet. Jimmy gav oss en rundtur på centret och visade oss vad som fanns att tillgå. Att det var ett väldigt färgglatt och kreativt ställe med oändliga möjligheter rådde det inget tvivel om.

Jimmy Kjell visade vägen med hela handen

Ganska snart introducerade Jimmy ”månadens hinderbana” för oss. Var fjärde vecka styr dom nämligen upp en liten teknisk bana där man har chansen att stoltsera med bästa tid. Det fick bli vår uppvärmning. Både koordinationen och styrkan sattes på prov. En riktigt kul start på dagen som man säger.

Vi svingade runt och testade allt från monkeybars, laxtrappor, ramper, balansgång och inte minst klätterväggarna. Energi fanns det gott om i vårt glada gäng och alla kom med sina egna intiativ om vad som skulle testas här näst.

Maj 2016 – Kroppslabbet slår upp portarna
Jonas Nordmark, Jimmy Kjell och Fredrik Danielsson möttes i deras gemensamma känsla av att det klassiska gymandet hade blivit för enformigt och tråkigt. När dom sökte inspiration till nya sätt att träna upptäckte killarna calisthenics/kroppsviktsträning.

– Efter att under flera års tid haft tankar på att öppna eget hade vi nu fått den nisch vi behövde och helhjärtat brann för. När en lämplig lokal dök upp kände vi att var det dags att satsa på vår dröm, berättar Jimmy Kjell.

Träning med kroppen är extremt brett, hos Kroppslabbet hittar man det mesta.
Det finns ytor och redskap för all form av calisthenics. Grabbarnas kärlek till den japanska TV-showen Ninja Warrior syns tydligt i deras högdel där dom byggt upp snudd på alla hinder man kan stöta på i tävlingsprogrammet. Nya spännande utmaningar byggs löpandes och svårighetsgraderna varierar. Bara grejen att man kan ta sig från receptionen vid incheckning vidare till änden av träningscentret utan att behöva beröra golvet är minst sagt genialt!

OCR-lopp (Obstacle Course Race) är en annan sport som ligger trion varmt om hjärtat. Hindren är många gånger liknande de som erbjuds i Ninja Warrior och Kroppslabbet har klasser där de tillsammans är ute och springer för att sedan komma in i lokalen och specialträna på de hinder som många upplever som svåra under loppen.

Emma Andersson imponerades av Sara Troltes apkonster

Anna Larsson fick sig en bättre flygtur, en klassisk monkeyswing med andra ord

Att glida nedför med hjälp av en gammal bilratt är inte så rörigt som det ser ut

I dag finns det mängder av aktörer som arrangerar olika former av hinderbanelopp. Kroppslabbet bjuder upp till dans genom att välja ut ett par lopp under året där de tillsammans med sina gäster anmäler sig och gemensamt tränar för att bemästra vad som komma skall.

– Vårt mål är att förmedla vidare vår kärlek till denna träningsform, att skapa en samlingsplats där alla trivs och prestigelöst hjälper och pushar varandra, säger Jimmy Kjell

Vi trivdes på centret, glädjen gick nästan att ta på i lokalen. Efter att vi blivit bjudna på en magnifik fika var det dags att återgå till aktivitet igen. Från vänster: Karin Karlsson, Anna Larsson, Emma Andersson, Peter Holmgren, Jimmy Kjell, Sara Trolte, Angela Polanco, Patric Olé, Martin Murén, Pontus Bäck

Jimmys förmåga att leda och förändra hinder var över förväntan. Då vi totalt var en grupp på tio personer delades vi upp i två lag. En ny bana byggdes med enkelhet och tidtagaruret kom fram. Musiken dunkade i bakgrunden och tävlingen kunde börja. Det var en sammansatt bana med flertalet moment, vissa svårare än andra men roligt hade vi minsann, det skall gudarna veta.

Ett gott skratt förlänger livet tänkte samtliga och drog på smilbanden

Det finns inte mycket att varken klaga på eller att lägga i förslagslådan. Vore väl isåfall Emma Anderssons slutord.

”Har ni ingen lampa som man kan hänga och svinga i, precis som i Pippi Långstrump”
Införskaffas en sådan lampa skulle vårt poäng 4,7/5 förvandlas till en full femma.

Dagen avslutades med obligatorisk fruktstund. Det blev bananer för hela slanten, vad annars?


Stort tack till Jimmy Kjell och hans genuina bemötande. Tack även till Sara Trolte, Karin Karlsson, Emma Andersson, Anna Larsson, Angela Polanco, Oskar Pedersen, Pontus Bäck, Peter Holmgren och Martin Murén som deltog.

Öppettider

Måndag kl 10:00 – 20:00
Tisdag – Torsdag kl 17:00 – 20:00
Fredag – Bokningar
Lördag – Bokningar
Söndag kl 11:00 – 18.00

Kroppslabbet
Östergatan 2
531 31 Lidköping

För mer info om Kroppslabbet klicka här

 

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se