Kasta surfplattan och hoppa på den här plankan istället. Vi snackar närvaro, utmaning och glädje när den är som bäst.

Ursprungligen är brädan konstruerad för surfare som vill träna balansen, i synnerhet när det inte finns några vågor. Men redskapet i fråga, även kallad Indo Board är ett av de mest populära verktygen för att träna balans inom många sporter.

Det gäller att undvika brädan ifrån att nudda marken genom att balansera på en cylinder. Möjligheterna är många, ens fokus sätts på högsta spets och viljan av att fortsätta utmana sig själv är enorm.

Att träna sin koordination och core har sällan varit roligare. Till en början känns det svårt, nästan lite farligt. Men med en gnutta tålamod så är man ganska snart vän med plankan. Det är lite som att lära sig att cykla, när du fått grepp om det hela infinner sig en härlig känsla och den riktiga utmaningen kan ta vid. Att förflytta sin kropp i 180 grader, köra upprepande squats eller göra förtjusande hopp är bara några tilltag man kan pyssla med efter att balansen har infunnit sig.

Om yoga är något du utövar har du ett instabilt underlag att arbeta med och vill du pusha din träning är det minst sagt en tuff match att göra armhävningar på brädan. Att vi inte sett denna skapelse på var och varannan träningsanläggning är för oss en gåta!?

Alla kan lära sig, båda barn och vuxna. Vill du ha en amerikansk balansbrädan i din ägo av schyst kvalitet hittar du dom på indoboard.se
Ps: Den perfekta julklappen

En riktigt trevlig typ av terapi. Närvaro krävs för att bemästra och kreativiteten kommer väl till pass när du vill utveckla dina cirkuskonster. En gedigen kompis att ha i hemmet.

Vi på Monkeyswing säger – Get Indo it!