Göteborg och Stenungsund på Sveriges västkust är platsen för en av norra Europas absolut tuffaste hinderbanetävlingar. Totalt sker 6 tävlingar under 8 månader där allt avslutas på Ullevi i Göteborg den 19 november 2016. Military Fitness är arrangören och Golden Trophy är namnet på själva touren för tävlingarna. 

På lördag, 17 september är det dags för den fjärde utmaningen, Maritiman Warship Challenge där man kommer gå till sjöss utan att behöva kasta loss. En spektakulär tävling i centrala Göteborg som bland annat går runt Göteborgsoperan som en del av tävlingsområdet.

14329067_10153967775213366_560238309_nLedaren av Golden Trophy på herrsidan heter Fredrik ”Bergo” Bergfeldt.
Monkeyswing tog tempen på honom för att stämma av läget inför lördagens påfrestning.

Hur känns formen inför Maritiman Warship Challenge?

– Har precis flyttat till Uppsala samtidigt som en envis förkylning hängt med mig i drygt två veckor, men även om formen känns lite ur fas är jag är väldigt taggad! Hade jag dock själv fått välja hade väll bättre sömn och mer träning känts som en bättre uppladdning.

Vad har du för förväntningar på tävlingen och inte minst dig själv?

– Tävlingen kommer leverera som alltid, många hinder, kallt och blött, förjäkla jobbigt men framförallt kommer det bli en väldigt rolig dag! Oftast är jag rätt nervös innan start, men sekunderna innan startskottet avlossas går jag in i fullt fokus och då försvinner all nervositet. Jag vet vad jag kan kräva av mig själv och sedan försöker jag ha så roligt som möjligt under loppet, hittills har det varit ett vinnande koncept.

Alla deltagare har som krav att bära hjälm då balkar från ett krigsfartyg i huvudhöjd kommer passeras. Har du utfört dina träningspass med hjälm för att vara än mer förberedd?

– Träningspass? Jag har bor i min hjälm, jag äter, sover, jobbar och duschar i den. Ibland går jag till och med och handlar i den.

Du har greppet om första placeringen i nuläget, kommer det att förbli så även efter tävlingen på lördag?

– Rankingmässigt ja, tvåan har just nu 41 poäng och själv har jag 68 poäng. Även om jag kommer sist kommer jag fortfarande ligga först på rankningslistan. Det känns visserligen en aning betryggande men jag kommer fortfarande göra mitt allra bästa på lördag för att utöka mina poäng.

14340073_10153967775203366_1023572941_o
Mer om tävlingen:

Maritiman Warship Challenge 17 september, mängder med hinder på land och en del utmaningar på Maritiman väntar. Tävla och lämna det trygga fastlandet bakom dig. Sätt fart mot en helt ny värld som bjuder in till spänning, äventyr och nya utmaningar. Klättra upp för lejdarna och bli en del av historien, känn saltstänket i ansiktet och dieseldoften i näsborrarna. Blicka ut över hamninloppet.

JAGAREN SMÅLAND – EN DEL AV HINDERBANAN

En jagare är ett snabbt örlogsfartyg som är kraftigt beväpnat med bl.a. sjunkbomber och robotmissiler. De användes ursprungligen för skydda slagskepp från attacker från t.ex. ubåtar. Under Maritiman Warship Challenge skall du ta dig upp på fartyget och vidare längs däck och ut på pansarskeppet Monitor.

För mer info klicka här