Vill du ha roligt, få en kick och smaka på begreppet utmaning samtidigt som hela kroppen tränas på köpet? Klättring kan vara svaret.

Grepp är noga utvalt placerade på en vägg och uppgiften handlar om att bemästra. En intressant typ av träningsform som är krävande både fysiskt och mentalt. Din balans, koncentrationsförmåga och styrka sätts på prov. Tekniken kan alltid slipas och din kreativa sida träder fram för att finna lösningar.

När all kraft skall föras över till nästa lilla grepp på väggen får kroppen minsann jobba. Ben, fötter, armar, händer och fingrar, men även mage och rygg aktiveras. Muskler måste hela tiden arbeta för att ett fall inte skall bli ett faktum. Balans och koordination tränas dessutom i hög grad då man ständigt är koncentrerad på att utföra nästa steg och inte minst att hålla sig kvar på väggen.

Till en början kommer det troligtvis att kännas en aning ovant, kanske rent av lite läskigt. En smygande känsla av att nyttja sina krafter för överlevnad kan infinna sig de första gångerna. Många får en adrenalinkick vilket brukar vara ett uppskattat inslag i vardagslivet. En feeling av rädsla och försiktighet kommer snart att bytas ut mot en mer rogivande inställning. Precis som med så mycket annat handlar klättring om en vanesak.

En kurs i topprepsklättring brukar innebära två tillfällen och kosta från 750 kr. Efter uppklättring och godkännande erhåller man ett grönt kort som ger rättigheten att säkra andra. Kursen kräver inga förkunskaper, man kan även boka in sig på en så kallad ”prova på” variant med pris från 200 kr.

Ge dig själv möjligheten att finna en ny passion/träningsform som må förgylla din tillvaro och stärka din kropp.


Monkeyswing rekommenderar:

Klätterdomen
Göteborg, Kviberg
031-48 97 70

Klättercentret
Stockholm, Solna/Telefonplan

08-730 00 93