Sara Trolte, 28 är en stor profil inom sporten OCR, obstacle course racing och resan till toppen har gått snabbt.

För bara drygt ett år sedan sprang Sara sitt första hinderbanelopp. Det visade sig att hon hade en enorm talang för utövandet i fråga vilket tog henne till VM i Ohio, USA samma år där succén blev ett faktum. Sara vann sin åldersklass och slutade på en femte plats totalt i OCR World Championship.

I morgon springer hon Toughest, Oslo men kommer Sara att behålla första placering i ”Toughest Mini Tour” som slutligen avgörs i Göteborg den 8e oktober…

Hur har uppladdningen sett ut inför loppet i Oslo?

– Jaa, sådär kan man säga… Har dragits med en förkylning sedan förra tisdagen. Innan det kändes det väl bra med träning och sånt, men nu har det typ varit totalvila i drygt en och en halv vecka.

grund av kuperingen kommer banan att bli lite tuffare än vanligt enligt arrangören, är det något som är till din fördel?

– Jag brukar gilla backar och ser det mer som en fördel om banan är köttig med mycket kupering, eftersom jag inte är den snabbaste löparen utan mer som en traktor haha.

Ett helt nytt hinder som du och alla andra får bekanta sig med i Oslo är ”Ninja Jump” vad vet du om detta hinder?

– Oj, jag är ju den löparen som inte brukar spana in hinder innan lopp eftersom jag oftast inte har möjlighet att göra det då jag arbetar 100% och har svårt att komma iväg från jobbet tidigare dagen innan lopp. Men Ninja Jump, antar att det är typ som femstegen i Ninja Warrior, då ska jag nog klara av det nya hindret. Men det visar sig väl tänker jag.

Vad har du för förväntningar på dig själv och vilka ser du som dina största konkurrenter?

– I och med att jag har varit sjuk nu innan racet och haft lite sämre uppladdning än vanligt, så vill jag skruva ner förväntningarna på mig själv innan loppet. Har haft fullt upp med flytt till ny stad (från Uppsala till Göteborg) och nytt jobb, så träningsmängden har ofrivilligt blivit lidande de senaste veckorna. Kommer jag på en topp 10-placering är jag nöjd. Har velat fram och tillbaka om jag ska köra Oslo eller ej, men nu kör jag. Får väl se det som ett grisigt träningspass så får vi se var det bär av. 

Angående konkurrenterna så är Jennifer Asp, Yoie Bohlin, Henriette Albon, Karin Karlsson, Anna Svensson, Siri Englund och Hilde Rörvik Nordstrand riktigt vassa. Men listan på grymma atleter är helt klart längre än så. Fan, det kommer bli tufft haha. Som sagt, en topp 10-placering så är jag sjukt jävla nöjd rent ut sagt.

Ditt smeknamn ”Traktor” berätta gärna om bakgrunden till detta.

– Begreppet ”Traktor” myntade jag själv på VM i Ohio förra året då jag kände mig stark som en traktor genom hela banan. Som sagt, jag är inte den snabbaste löparen i startfältet, men harvar på genom banan som en traktor, hyfsat stark i hindren men bara lagom snabb och spänstig hehe.

Sara tävlar för Team Skins och kommer att bära den gula ledartröjan i morgondagens lopp, Monkeyswing önskar henne ett stort lycka till.

Fotnot:
För att deltaga i Toughest Mini Tour krävs det att man tävlar i elitklassen vilket man ansöker om inför varje lopp. Alla standardloppen är poängbaserade men det är ens fyra bästa lopp som räknas samman till ett slutresultat. För att ha en chans att vinna touren måste man deltaga i finalen i Göteborg den 8e oktober.

Klicka här för mer info om Toughest Mini Tour

 

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se