I helgen som var slog Bounce upp portarna till sin 2500 m² stora trampolin- och parkourpark i Nya Hovås, Göteborg. Parken är företagets tredje i Sverige.

Bounce är en värld där väggen blir golvet och regeln för gravitation inte längre gäller. Nu kommer actionsportkonceptet äntligen till Göteborg. Den nya anläggningen innefattar bland annat närmare hundra trampoliner, en parkourpark och en ninja warrior-bana.

Inrymda i stora färgstarka industrilokaler öppnar den nya anläggningen i nya Hovås utanför Göteborg. 66 personer har anställts i en annorlunda process. Dessa har nu genomgått en två veckors utbildning av kundupplevelsen på Bounce som även omfattar säkerhet och service.

– Säkerhet i parken är vår främsta prioritet. Därför använder vi bara material av högsta klass och håller en hög bemanning per besökare, säger Daniel Dersén, vd för Bounce Scandinavia.

Rörelse i fokus 
Inomhusäventyrsparken erbjuder många olika aktiviteter baserat på intresse och svårighetsgrad: dodgeball, basketball slamdunk, performance jumping, freerunning och parkourbana.

Gemensamt för alla aktiviteter är att rörelse är i fokus, vare sig det är nybörjare eller proffs. 10 minuter på trampolin motsvarar 33 minuter på löpband och för den som vill ha ett rejält träningspass finns det olika träningsklasser att välja mellan under kvällstid.

– Vi vill göra actionsporter tillgängliga för allmänheten. Vi erbjuder något för alla- oavsett ålder, fysik och tidigare kunskaper, säger Daniel Dersén.

Bounce premiäröppnade lördagen 9 december, dagen innan dess var det en liten smygpremiär och Monkeyswing skickade dit före detta extremsportsstjärnan Oskar Pedersen. Spana in klippet nedanför.