Igår, lördagen den 3 september klockan jättetidigt for redaktionen iväg från Göteborg med slutdestination Oslo, Holmenkollen. Hinderbaneloppet Toughest stod på schemat och förväntningarna var höga, inte på oss själva men däremot på arrangören.

Vi åkte från ett grått, trist och avlångt land med regn som stod likt spön i backen och anlände senare i ett friskt Norge med strålande solsken. Tillsammans var vi ett sällskap på fem för att representera monkeyswing.se – Den eminenta webbtidningen med fokus på obstacle course racing och allt som intresserar den aktiva människan.

Väl på plats i Holmenkollen kunde vi direkt beskåda den majestätiska skidhoppningsbacken som också innebar mållinjen för loppet i fråga. En backe som hette duga tänkte vi och begav oss in till eventområdet för att se starten av Elit-klasserna men även för att mingla omkring.

Till dagen i ära var vi fint klädda i våra nya monkey T-shirts, för att inte tala om apdräkten med tillhörande blöja som jag, skribenten fick bära upp. Något som visade sig bli ett hårresande uppdrag som inte var helt smärtfritt. Det positiva med utklädnaden var att den framkallade glädje hos andra, sådant gillar vi. Det negativa var att man knappt kunde se och andas i den, dessutom fick jag utstå en värmechock av dess like. Som man bäddar får man ligga!

Lagbild. Blöja powerd by Inspiredh.se

Vi skuttade runt på området, deltog i diverse tävlingar, hälsade på gamla som unga, vinkade glatt och försökte bjuda upp till dans. Gjorde ett par tappra försök i Rampage-riggen, käkade en och annan banan samt en hel del annat som hör till, tex få frisyren fixad innan start. Monkey business helt enkelt.

Väderförhållandet var tip top och när startskottet gick kl 10.00 för eliten fick vi feeling.
Nu var de igång och entusiasmen hos samtliga lagmedlemmar var skyhög.

Banan hade tuff kupering och bjöd på roliga hinder. Bland annat en ny fast lane, pegboard på längden. Ninja Jump var ett annat nytt inslag och var som hämtat ur TV-programmet Ninja Warrior med det klassiska 5-steget. Att få kyla ner sig i vattnet efter ett hopp på trampolin gav en ytterligare dimension av hur kul det är att springa hinderbanelopp. Längs med färden kunde man gång på gång se den enorma och skrämmande backen som väntade likt sista bossen i ett TV-spel. Och nog allt var backen riktigt tuff, fruktansvärt tuff. Slutstegen innan mållinjen på toppen var tunga och lättnaden som infann sig i kroppen efter att man passerat var oslagbar. En vackrare vy efter målgång är svårt att hitta.

Ett mycket väl utfört event av Toughest som verkligen levererade. Monkeyswing trivdes likt en apa i ett träd och förhoppningsvis fick vi ut ordet om vår nya portal, inte minst genom vårt kreativa upptåg i apdräkten. Hår i munnen, taskig sikt, svårt att andas, svettfest deluxe innanför pälsan och snudd på värmeslag… men vad gör man inte för att sätta lite sprätt på vardagen i största allmänhet och OCR-Sverige i synnerhet.

Spana in bilderna nedan om det behagar

 


Vinnarna av Toughestelite Oslo

Herr:
1. Jon Albon, Team Santander
2. Linus Hultegård, Team Adrenalin.nu
3. Conor Hancock, Team Icebug Official

Dam:
1. Freya Martin
2. Karin Karlsson, Team Garmin
3. Hilde Rörvik Nordstrand, Team SKINS

Nästa Toughest Race äger rum i Umeå den 17 september
Klicka här för anmälan

 

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se