Inledde dagen med sovmorgon och en stor portion gröt med chiafrön.

Efter att ha hämtat bilen åkte vi till Bohus och Ale trail race.

17km stundtals väldigt teknisk trail i fina vättlefjäll.

Ett mycket välordnat lopp och grymt bra väder. Regn i starten och sol i mål. Helt perfekt.

För mig var detta ett träningslopp, alltså ett lopp där jag skulle möta en svaghet medvetet.

I detta fallet blev det min förmåga att jobba i zon5. Alltså under maximal puls över lång tid.

Jag startade medvetet i en högre fart än jag klarar av och fick känna på hur det är att springa lika fort som några av de absolut främsta.

Efter 2.5km mötte jag väggen och då började min utmaning på riktigt.

Jag skulle trycka på men inte dö helt. Att stanna och gå var inte tillåtet. Att stanna och ta vätska vid väatksestationer var däremot ok. Jag gick och drack på alla tre. Sportdryck på de två första och vatten på den sista. Jag lyckades ha en bra hållning och ett ganska stabilt steg trots den för mig höga farten i terrängen.

Efter loppet, som avslutades med en spurt i 2.30fart, drog jag av en spya och kände till min stora glädje att jag tagit ut mig till 98%. Jag sprang 17km trail 6min snabbare än förra året på samma bana och jag spenderade 1.12min i zon5 utan att kolappsa helt på vägen. Min tid blev 1.19.24 vilket jag är mer än nöjd med. 8min efter dagens snabbaste löpare så räckte det ändå till en top 10placering.

Väldigt kul att theocrgym har två löpare i top 10 bland grymma löparklubbar som Sävedalens AIK, Aktivitus sportsclub och Tolered AIS.

Mika Granroth sprang också för gymet idag och kom 8 bland detta 116löpare starka gäng.

Karin Hesslow körde en spontananmälan 10min före start och tog en femteplats bland damerna. Mycket starkt kört!

Enar Andersson i mitten tog hem bronset till aktivitus.