Att träna är kul, att träna på Extremfabriken är jättekul. Där har ni den största skillnaden mellan ett vanligt gym och något mer extremt och annorlunda. Monkeyswing besökte Nordens största inomhushinderbana och multisportcenter.

En lokal strax utanför Stockholms innerstad, närmare bestämt i Kallhäll har genomgått en extreme makeover (bokstavligt talat). Det var i oktober förra året som portarna slogs upp för det nya träningscentret som skiljer sig från mängden. Vi snackar en yta på 800 kvadratmeter som förvandlats till ett paradis för alla som vill åt en rörligare form av träning där gemenskap, glädje och inspiration flödar.

Med personal och instruktörer av bästa tänkbara sort är det lätt att trivas på plats oavsett ens tidigare kunskapar och nivå. Man får den hjälp och vägledning man behöver för att känna sig som en liten sprudlande Ninja i sina bästa år. Stämningen som råder innanför väggarna är väldigt genuin och lekfull, tips och trix delas flitigt mellan besökarna. Att stå och göra trötta bicepscurls stirrandes i en spegel samtidigt som man nästan gör i brallan har aldrig känts mer ointressant än nu.

Centret har ett brett utbud, det finns något för alla och tror man inte på det bör man minsann testa på och inse att så är faktiskt fallet. Nedanför finner ni en liten snabbguide på vad som går att ta sig an.

Hinderbana
Extremfabrikens hinderbana är gjord för att man skall utmanas, våga och växa i sin träning. Att vara avslappnad men spänd på samma gång kort och gott. Hinderbanan är Sveriges längsta sammanhängande inomhushinderbana. Det erbjuds populära hinder av alla dess slag som till en början kan kännas klurigt och ovant men precis som allt annat ger övning färdighet.

Ninja Training
Extremträning när den är som bäst. Hand och armstyrka, smidighet och koordination. Det går att testa alla steg separat eller som en bana. Stort i USA, enormt i Asien, och nu även i Sverige. Ninja-banan innehar hinder med svårighetsgrad från 1 till steg 3. Vilket innebär att både nybörjare och mer avancerade atleter kan träna efter sina egna villkor och förutsättningar.

Funktionell Träning
Om man vill ta ett break från fabrikens övriga delar, eller har ett brinnande intresse för funktionell träning finns möjligheter till just detta. På ett område med dämpat konstgräs av grönaste färg hittar man allt som går att tänka sig. Släggor, traktordäck, slädar, rep, gummiband, bulgarian bags och andra träningsredskap för att maxa sig själv.

Crosstraining
Är man sugen på Crosstraining finns en schyst box till förfogande. Som medlem får den nyttjas obegränsat men man kan också välja att gå klasser.

Självförsvar/Kampsport
Kampsport är ett brett begrepp och en yta är avsatt för ändamålet. Wrestling finns med på schemat, bara en sådan sak skapar ju fascination om något.

Extremfabriken bjöd på träning av genuin tappning. Vi hade kul, trivdes och tycker att du borde testa vingarna genom ett besök. OBS. Det är lätt att få mersmak.

Credits: Michael Ahlström

Adress:
Gjutmästares Rosbergsväg 7
Kallhäll, Stockholm

Öppettider:
Måndag – Fredag 10.00 – 21.00
Helger 10.00 – 18.00

Extremfabriken.se

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se