Personliga rekordens tävling är ett 24h lopp på en 373m lång bana.

Flest varv på ett dygn vinner, men som namnet antyder så är det tävlan mot sig själv som är den stora grejen.

Att springa runt en 373m löparbana inomhus i ett dygn utan paus låter förstås lockande för de allra flesta, men för de som mot förmodan inte skulle vilja lägga sin helg samt ta ut två semesterdagar för att vila före och efter lopp, hur skulle du beskriva anledningen till att du gör detta?

Jag förstod inte de heller och efter mitt första marathon var jag så slut att jag undrade hur man frivilligt ville springa längre än så. Man glömmer som tur är fort hur jobbigt det var och när jag tyckte att ett marathon började gå lätt kände jag på längre distanser och för varje distans jag klarade så ville jag bara lite till. Kroppen är fantastisk på så sätt att den blir bara starkare för varje distans och detta lopp är min största träning inför 24 VM i OCR nästa år där jag siktar på guldet!

Emelie Lindgren är en stenhård atlet och jag har haft förmånen att få springa med henne både på träning och tävling. Hon har ett grymt positivt mindset oavsett om vi står i ett träsk jag lurat ut oss i eller om vi haft över 14h kvar på ett hinderbanelopp i den Australiska vildmarken. Att springa runt runt i en friidrottshall i ett dygn kommer hon klara galant. Det är ju dessutom varvbyte var sjätte timma, då blir det ju en helt ny upplevelse, nästan. I år siktar Emelie på 100 miles alltså 16mil.

All respekt Emelie och kör hårt!

Snabbfakta personliga rekordens tävling:

Du kan välja mellan att springa 6, 12 eller 24 timmar.

Starttider

  • 13.00: 6- och 24-timmars
  • 19.00: 12-timmars

Banan

Banan är ca. 373 meter lång och går runt fotbollsplanen i Tipshallen, samt genom sprinthallen. I sprinthallen kommer deltagare att kunna sätta upp egna bord med förtäring.

Varvbyte sker var 6:e timme, såvida inget annat meddelas i förväg.

Tidtagning och målgång

Man stoppar vid signal där man befinner sig på banan. Officiell tidtagning vid maratonpassering, 100 km och 100 miles. Tiden tas genom ett chip som fästs i vardera sko. Varje varvpassering kommer att visas på en TV-skärm. Löpare kan även följas live via www.jogg.se

Pictures from OCRWC London courtesy of OCR Nation