I helgen avgjordes 24h VM i OCR. I vildmarken ett par timmar utanför Sydney gick det 24h långa loppet där det gällde att få flest kompletta varv på den 11km långa banan med över 30 hinder.

Emelie Lindgren låg länge fyra, samma placering som hon fick förra året och under natten och mörkret kom tankarna, hade hon åkt hela denna vägen bara för att komma fyra igen?

Vid varvning ser hon hur hon har passerat en tjej och ligger plötsligt 3a.

En gnista tänds och Emelie sätter sin plan till verket. Efter ett matvarv, ett varv där man sänker farten och äter ikapp, tryckte Emelie plattan i mattan och ökade farten successivt de sista varven.

Att ha kraft kvar att öka farten efter 14timmar är otroligt starkt.

Övriga i toppen kunde inte svara på ökningen och när Emelie passerar den dåvarande ettan gör Amerikanskan inte ens ett försök att komma ikapp.

Efter 21h 45min går Emelie i mål på sitt sista varv och då återstår bara att vänta in 2an och 3an för att se om dom ger sig ut på ett sista varv innan de 24h är slut. Varvet måste vara klart före de 24h är över för att gillas. Tvåan kolapsar över mållinjen och kan inte ställa sig upp, där är ett av två möjliga hot borta. Emelie står redo i leran, blöt, trött och med sina Aceleritas hårt knutna runt foten, hon har varit jagad i 20h och inte kunnat byta skor eller strumpor på hela dygnet.

Tjejen som jagat syns inte till, hon har halkat ner till tredje plats och om hon inte kommer inom 10minuter kommer hon aldrig att klara av det sista varvet inom tidsgränsen.

Luften står still, minuterna lika så.

Tiden är dock Konstant och då de sista tio minuterna har gått är segern ett faktum.

Emelie Lindgren, coach på theocrgym från Bohus. Har vunnit 24h VM I Elitklassen i OCR. Det hårdaste löploppet som finns.

En otrolig prestation av Emelie och det största och mäktigaste VMguld Sverige tagit på många många många år.

Otroligt starkt!