Jag valde ju, genom att skippa träningen i tisdags, att kötta ut 2mil om dagen veckan ut. Det är ett av mina bättre dåliga val i livet men också det absolut tråkigaste dåliga val jag gjort. Det roligaste dåliga valet jag gjort ska vi inte gå in på nu men tre ledtrådar är Gagnef, Ormgrop, 8 år sedan.

Hur som helst, jag ska trycka ut 2mil per dag och då jag inte vill få för ont eller låta löpningen idag äventyra löpningen imorgon så tar jag det soft och trippar runt i de lägre pulszonerna. I dag delade jag upp kakan i flera bitar som jag avnjöt med en stor del jag vill inte.

De första 5km tog jag direkt efter lunchen och med en rosaröd kyckling filé dansandes i min ovanligt indiska mage studsade jag iväg längs cykelbanan parallelt med E45 utanför theocrgym. En varm runda med 7 hinder och 5km platt löpning.

29minuter senare kände jag en viss lättnad att den här dagens löpning äntligen hade börjat om än sent. Klockan var två. Resterande 15km såg mycket lättillgängliga ut.

Efter jobbet kl 19.30 på marklandsgatan såg resterande 15km mycket avlägsna ut och jag valde att tycka synd om mig själv en stund.

Sedan åt jag två äckliga snabbmatsburgare eftersom jag är nybörjare på att göra matlådor och planera saker. Med palmolja och skriket från illa behandlade djur i min mage satte jag av med bestämda steg mot änggårdsbergen. Efter 300m viker jag av och sätter mig lite på en porslinsstol i ett bås vid botaniskas entré. Spenderar 4min i zon 1 och fortsätter sedan springa upp mot änggårdsbergen. Där kör jag 2.7km och tittar sedan på änder några minuter innan jag tvingar mig själv att fortsätta fastän jag inte vill.

Drar av 9km till och börjar känna att det är fint att springa igen. En gren petar mig aggressivt på kinden och så var det med den goa känslan.

Rundar sjöar och tar alla möjliga avstickare för att få klockan att gå.

Det fungerar och plötsligt är jag nere vid bilen igen. Klockan behöver laddas. Stannar i bilen 10min och laddar lite. Klockan alltså. Ser att bussen hem snart ska gå och att jag har 2km kvar till 40km. Hittar på en lek som innebär att jag ska springa omvägar två hållplatser bort, pricka 2km exakt och hinna med bussen som går därifrån jag är om 6min. Och sedan tar den ytterligare en stund på sig att köra två hållplatser.

Nu blev det roligt att springa igen.

Missade målet lite det blev 2.14km men hann med bussen hem vilket får ses som en vinst.

Imorgon är en annan dag och om jag får till det så blir det 6st rundor a ca 3.3km.

I helgen kommer en text om grymma Elin, som sprungit 1500 dagar i streck!

Tack för idag.