2016 kunde Monkeyswing berätta om Burpeethon under namnet ”OCR-hjälpen”, en insamling från hinderbanecommunityn till förmån för Musikhjälpen. Under 60 minuter skulle deltagarna göra så många burpees som möjligt, för att sedan själva skänka 1kr per repetition. För att skapa extra motivation var livemusik inplanerat till hela timmen som gick av stapeln på OCR & Ninja Center Göteborg. 

Summan blev tack vare deltagare och sponsorer tillslut imponerande 43 083kr. I år har Bandet Pannben och arrangören Live Music Fitness tagit konceptet till en ny nivå. Denna gången samlas deltagarna i mäktiga Partille Arena, där artister som Miriam Bryant, Dream Theater, Status Qou och Bryan Adams huserar. Den stora sport- och konserthallen gör att det finns plats för 10 gånger fler deltagare, och så här säger Nils Ludwigson och Johan Rask, två av huvudarrangörerna, om årets upplaga.

– Det har tagit snurr på ett sätt som jag inte kunde ana. Att Partille Arena skulle gå in och sponsra hela eventet med sin otroliga lokal är något man bara skulle kunna drömma om. Jag antar att dom tror lika mycket som vi på att konceptet är spännande och kan locka mycket folk, men framförallt att vi tillsammans kan bidra stort till årets tema för Musikhjälpen ”Barn är inte till salu”, säger Nils.

Hur ska ni lyckas fylla arenan?
– Vi inser självklart att det kanske inte finns tillräckligt många personer i Göteborg skulle vara villiga att ta sig an 60 minuter non-stop burpees utan vila, när man dessutom ska skänka mer ju tröttare man blir. Det krävs en speciell sorts galenskap för det, och att fylla 400 platser med den förutsättningen kan bli svårt. Vi vill ju tro att det är just denna totala paradox och innovation om gör att atleter dras till eventet, men jag vill verkligen poängtera att alla kan delta eftersom man får vila hur länge och ofta man vill!

Men hur många burpees måste man göra?
– Det enkla svaret är att man måste göra minst en burpee för att delta! Det är totalt oviktigt om man gör 1, 10, 100 eller 1000 burpees. Det viktiga är att man kommer dit och visar upp ett engagemang som sänder ett budskap till världen; Att människor, och speciellt barn, inte går att köpa för pengar. I delar av Indien, Nepal, Afghanistan och Libanon är trafficking big business, och vi måste bekämpa det på alla tillgängliga sätt!

Johan hoppas att musikshowen i sig själv också kan vara ett dragplåster.

– Det är ju inte många som provat på Live Music Fitness! Många vi pratat med efter passen är lite chockade, men glada och positiva. Vår stora utmaning är egentligen att sprida informationen, eftersom vem som helst med en kropp och ett hjärta kan delta! Därför uppmanar vi dig som läser att bjuda in en vän, eller dela informationen!

Eventet går av stapeln söndagen den 17e december 2017, Partille Arena.
Uppvärmning och introduktion från 13.30, burpees mellan 14-15. 

Insamlingen sker genom #Burpeethon

Klicka Här för att komma till facebookeventet