Born To Run startade sitt första hinderbanelopp för familjer i September 2015. Idén grundandes i deras filosofi, att rörelse är oerhört viktigt för barns fysiska och mentala utveckling, samt att föräldrarna spelar en stor och viktig roll som förebilder till barnen.

– Vi ville skapa något där hela familjen kunde delta tillsammans, något som skulle skapa starkare relationer med varandra samtidigt som man bygger på en ny och hälsosam vana som håller livet ut, säger Gourgen Gevorgyan.

Gourgen och Joseph som driver Born To Run vill förmedla att det ska vara roligt att röra på sig.

– Detta är oerhört viktigt då vi idag har många andra medel som håller oss och våra barn sysselsatta stillasittande. Tyvärr så resulterar detta i att vår hälsa kommer i andra hand. Genom våra hinderbanelopp och familjeträningspass vill vi ändra på detta, Gourgen Gevorgyan.

Hittills har Born To Run genomfört fyra framgångsrika lopp. Under dessa lopp har arrangören sett hur mycket familjerna som deltar växer tillsammans.

– Vi ger föräldrarna verktygen för att vara bättre förebilder till deras barn. Genom att hjälpa och peppa varandra och framförallt att ha roligt tillsammans bygger familjerna en stark grund för en hälsosam livsstil, tillägger Joseph Stone.

Loppen är utformade exklusivt för familjer där barn och vuxna kämpar ihop för att tillsammans ta sig över mållinjen. Banan sträcker sig över 2 kilometer i varierande och vacker naturmiljö med cirka 15 hinder som erbjuder blandade svårighetsgrader som passar alla åldrar. Born To Run håller även i regelbundna träningspass och föreläsningar för hela familjen i förberedelse inför loppet när man registrerar sig.

Den 29e april är det dags för en dag full av aktivitet i Göteborg, Kviberg. Förutom en spännande hinderbana att övervinna kommer man att kunna prova på flera olika sporters så som handboll, fotboll, bubbleball med mera.
Att få ta del av glädje och genuin gemenskap råder det inget tvivel om.

För mer information och anmälan klicka här