Förra året besökte Barnens Hinderbana elva städer och hade 14 000 barn som sprang hinderbanan och tog sig förbi kända TV-profiler i gatloppet. Under 2017 besöker man hela 15 städer och genomför 16 lopp.

– Vi är mycket positivt överraskade över antalet barn som kom och träffade och utmanade oss under året, säger Peter Bláha. Därför känns det extra kul att vi under 2017 ger ännu fler barn chansen att röra på sig och springa hinderbanan genom att besöka ännu fler städer.

Barnens Hinderbana 2016 – Malmö // Foto: Bengt Persson

Precis som under 2016 är alla 16 aktuella TV-profiler från den nya säsongen med i projektet och åtta av dom är på plats vid varje evenemang för att träffa barnen och stoppa dem i gatloppet.

– Barnens Hinderbana är bland det absolut roligaste jag gjort! Blicken och minen på barnen som ska springa gatloppet lever man på länge, från de överladdade till de räddaste man får hjälpa igenom, lyfta upp och springa med i famnen. Det är ren glädje, en upplevelse för hela familjen, säger Roddy Benjaminson

Barnens Hinderbana 2016 – Malmö // Foto: Bengt Persson

Barnens Hinderbana samlade in 70 000 kronor till Barncancerfonden tillsammans med alla som deltog under 2016. Även under 2017 stöttar man Barncancerfonden. Nu har målet däremot mångfaldigats till en halv miljon kronor, tillsammans med alla som deltar. Barnens Hinderbana bidrar med 100 000 kronor. När man bokar en startplats kan man välja att kryssa i ”Mitt barn springer hinderbana för livet”, då skänker man 40 kr till Barncancerfonden och bidrar till målet att nå 500 000 kronor.

– Det känns riktigt kul att vi lyckades få in ett så stort bidrag redan första året, säger Peter Bláha. Nytt för 2017 är att man kan se hur mycket vi samlat in på vår hemsida, siffran uppdateras i realtid så snart någon bokar. Det ska bli spännande att följa den och jag tror vi kommer nå målet 500 000 kronor.

Barn mellan sju och tretton år kan delta. Till 2017 har hinderbanan en ny bansträckning med flera nya hinder och en extra sträcka för klassen 11-13 år. Men de klassiska hindren, såsom repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor är kvar och självklart avslutas det hela med ett gatlopp, där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna. På tävlingsområdet kommer barnen även att kunna köpa T-shirt med sin favoritprofil på och få i sig något att äta och dricka innan eller efter loppet.

Barnens Hinderbana 2016 – karlstad // Foto @mandalaya Anna Åberg


Turnéplan:

Stockholm, 26 mars
Göteborg, 22-23 april
Linköping, 7 maj
Jönköping, 13 maj
Helsingborg, 28 maj
Karlstad, 4 juni
Uppsala, 11 juni
Södertälje, 17 juni
Umeå, 1 juli
Halmstad, 15 juli
Örebro, 23 juli
Kalmar, 5 augusti
Norrköping, 13 augusti
Malmö, 20 augusti
Gävle, 27 augusti
Västerås, 2 september
Stockholm, 9 september

Ålder: 7-13 år

Deltagaravgift: 340 kronor

I priset ingår en startplats, armband och diplom med autografer.

För anmälan till tävlingen och mer information klicka här