Våga för att vinna. Ett uttryck som många gånger stämmer väldigt väl. Vännerna Sara Eskilsson, 27 och Emma Åkervik, 26 valde att satsa på sin passion och fann glädjen i att göra det med varandra.
Tillsammans startade dom upp S&E Företagsträning.

12993502_970788856375411_4453306544580438075_n– Vi träffades för drygt ett år sedan då vi blev kollegor på SATS Landala i Göteborg. Vi insåg ganska snabbt att vi hade väldigt kul ihop, samma värderingar och även en ovetande gemensam dröm om att en dag starta något eget inom träning och hälsa.

Sara och Emma trivdes riktigt bra på arbetsplatsen där de verkade som personliga tränare, gruppinstruktörer samt i receptionen. Då dom började hänga mer och mer med varandra likt ett radarpar föll snacket om framtidsplaner väldigt naturligt.

– Vi ville utvecklas, nå ut till större grupper, människor som verkligen behöver vår kunskap och inte bara kunder med god ekonomi.

Därefter gick allt väldigt fort, fyra månader senare startades S&E Företagsträning AB.

– Vi hade båda jobbat upp en bra kundbas och trivdes fantastiskt bra med våra kunder. Givetvis var det jobbigt att lämna dem, våra kollegor och hela atmosfären. Men när vi väl hade bestämt oss kändes allt helt rätt och framförallt väldigt spännande och kul.

Tjejerna hade till en början en klar grundtanke med sin nya verksamhet. De ville ta sig ut till företag för att träna personal på plats. Detta för att effektivisera deras tid och få in träningen i vardagspusslet.

– Vägen går inte alltid spikrakt, alla vi kontaktar tycker att det är ett bra koncept och alla vet att träning är bra. Det är dock ofta en lång process till den som har sista ordet och när man väl kommit så långt är det inte alltid hen prioriterar personalens hälsa.

Idag har S&E Företagsträning utvecklats. De tränar både företag, privatpersoner, mammagrupper och goa gamlingar på äldreboende.

– Feedbacken vi möts av har bara varit positiv. Alla vet som sagt att träning är bra och våra kunder märker skillnad då de faktiskt blir starkare, piggare, friskare och gladare. Positiva hälsoeffekter på individnivå, gruppens sammanhållning och stämning på arbetsplatsen. Att få träna, svettas och skratta ihop ger en bra stämning på jobbet!

”Man jobbar en stor del av sin vakna tid och därför bör man ha ett arbete man trivs med och brinner för, ett arbete som inte tar utan ger energi” Sara och Emma vill tipsa andra om att våga satsa mer på sin passion.

12974298_966558910131739_1068016305495293310_n

”Vi ångrar inte vårt beslut en sekund. Att få jobba med det vi älskar och tror stenhårt på är helt fantastiskt. Samtidigt förstår vi givetvis att inte alla har den ekonomiska möjligheten att ge upp allt för en dröm.”

Börja med att skriva ner dina drömmar/tankar, prata sedan med nära och kära om din idé. Vad tycker dom?

Du kanske har en vän, kollega eller en sambo som går i samma tankar. Eller folk runt omkring dig som har tips och idéer att ge dig.

Se möjligheterna, starta upp företaget successivt vid sidan av det du har, låt det gro och satsa helhjärtat när du känner att företaget börjat växa.

Besök S&E Företagsträning genom att klicka här
Instagram: @tranamedemmaochsara

 

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se