Visste du att jämförande med andra kan leda till en tråkig självkänsla och en tråkig inställning till livet?

Så var det åtminstone för mig.

Att börja varje dag med att trycka ner sig själv i ett moln av ångest från föregående natts aktiviteter ledde till ett självhat som försämrade inte bara min vardag utan hela livet i stort.

Framför allt även livet för min omgivning. Inte minst för Etna och Frans.

Att börja varje dag med att trycka ner sig själv är kostnadsfritt, lättillgängligt och du kan börja redan idag!

Det fina med det är att det går lika lätt att sluta.

I praktiken känns det omöjligt. Första gången du tittar dig själv i spegeln och säger något positivt kommer att kännas konstigare än första gången du och din kompis åt svampar som han hade odlat på sin garderob, glömt av i två veckor efter att dom skulle skördats och sedan testade dom på dig.

Bra jäkla konstigt alltså.

Men vet du? Allt vi gör första gången, till och med saker som de flesta tycker är onödigt. Är jättekonstigt. Har du sett en hund gå på två ben, en Göteborgspolitiker säga något smart eller sett en cyklist som stannat för en medtrafikant? Det är jättekonstigt för att det är extremt ovanligt.

Det fina med ditt självpepp är att du inte behöver göra det på en cirkus, under en presskonferens eller mitt i korsningen vid Järntorget. Du kan göra det i hemlighet, ensam, inlåst i badrummet.

Börja nu genom att läsa följande mening högt för dig själv:

” Idag är din dag, du är en bra och grym person som jag är stolt över att känna. ”

Sen släpper du micken på badrumsgolvet och går ut och tar plats i världen. Din värld. Som är helt jvla grym!

Bilden visar saker som på ett väldigt effektivt sätt kan få dig att känna dig bäst i världen. theocrgym kör hem dessa saker till ditt bostadsområde så att du bokstavligt talat kan få verktygen för att förbättra ditt liv.