Under Ale Outdoor den 3e juni kan du testa, träna och tävla i utesport. Till festivalområdet Jennylund i Bohus, 1,5 mil norr om Göteborg gäller fri entré och här hittar du en mängd gratis prova-på-aktiviteter för alla åldrar.

I tio år tränade, tävla och levde Kristina Engstrand för skate. 2015 sadlade hon om till triathlon och året därpå slutade hon som 6:a på SM i medeldistans i Vansbro. Den 3e juni arrangerar hon, på uppdrag av Ale kommun, Ale Outdoor – pilotprojektet och festivalen för utesport. Allt börjande när hon besökte Extremsportfestivalen i Voss 2008. Det var här som drömmen om att ta konceptet och norskt friluftsliv till Sverige föddes.

– Mitt första möte med Ekstremsportveko förändrade mitt liv. Det var hela paketet. Från att skata superbranta backar med vänner i fantastisk natur, till att grilla våfflor över öppen eld och se sig själv på storbildsskärm i det jättelika festivaltältet på kvällen. Ekstremsportveko visade mig norskt friluftsliv och hur natur går att kombinera med allt – även skateboarding. Varför har jag aldrig fått uppleva Sverige på det här sättet, tänkte jag?

Fri entré och gratis att prova-på
Till festivalområdet Jennylund gäller fri entré och här kan du testa över 30 aktiviteter helt gratis. Kom och prova parkour, skateboard, ponnyridning, hinderbana och mer. Det finns aktiviteter för hela familjen och du är välkommen som du är. Här krävs varken föranmälan eller utrustning för att få vara med. På området finns även mat, dryck och umgängesytor för vila mellan aktiviteterna.

Träna & tävla med festivalpass
Med festivalpasset (130 kr) får du fri tillgång till över 20 st längre och ledarledda träningspass inom trail, cykling, yoga och OCR. Ledarna är både motionärer och elit och det finns något för alla nivåer! Varför inte hämta lite tips från VM-aktuella maratonlöparen Mikael Ekvalls styrke- och teknikpass eller cykla 50 km landsväg med Susanne Ljungsskogs cykelteam Team Sky Blue? Vill du hellre tävla i crossfit på nybörjarnivå ska du lösa startplats till Crossfit Kungälvs tävling Bohus Batalj (600 kr/lag).

Monkeyswing tipsar: Ta chansen att träna OCR/Hinderbaneträning ihop med atleten Viktor Byhr som kommer att hålla i två teknikpass och två intervallpass.



För hela programmet samt köp av festivalpasset klicka här