André Witt, Toni Larsson och Juan Maluenda är flitiga atleter inom sporten OCR. Tillsammans har de skapat en rundresa där de skall besöka mängder av utomhusgym, hinderbanor och OCR-Center under loppet av fyra dagar.

– Idéen uppkom då alla i vår trio ville besöka LvL-X som är ett OCR Gym i Danmark, så vi bestämde oss för att boka in en weekend. Eftersom Toughest LAB ligger på vägen nere i Malmö så tänkte vi att det också vore ett bra stopp och så startade det hela, säger André Witt.

Brainstorming om vilka OCR-anläggningar och funktionella gym som fanns i södra Sverige drogs igång och allt växte ihop till en liten turné.

– När vi väl insåg att det fanns mändger av roliga platser där ute så ville vi självklart åka och testa de alla men vi drog ihop det till en bra rutt där vi hinner med så många stopp som möjligt på fyra dagar, torsdag – söndag, berättar André.

Över ett dussintal anläggningar kommer att avverkas under resans gång och tillsammans skall grabbarna testa, dokumentera och undersöka hur det ser ut på varje enskilt ställe. Idag bär det iväg i gemensam bil från Enköping, första stoppet är OCR Västervik kl 10.00. 

– Vi hoppas på att bli flera erfarenheter rikare och att få se ställen som man annars lätt missar. Runt om i Sverige finns många duktiga atleter och träningsinspiratörer som driver klubbar, föreningar och gym som vi vill besöka och försöka lyfta fram i ljuset. Vi vill att folk ska få upp ögonen för hur kul träning och rörelse kan vara, avslutar André med en exalterad ton.

Det går att följa grabbarna på Facebooksidan ”OCR Wrecking Tour 2017” och vill man ta del av träningsglädjen rent praktiskt är man mer än välkommen att ansluta under de destinationer och tider som är spikade.

Monkeyswing älskar agerandet och kommer givetvis att suga in information för en publicering om dess höjdpunkter efter att trion hittat hem igen.