André Witt, Toni Larsson och Juan Maluenda var nyligen iväg på en tour i södra Sverige och vågade sig dessutom över till Danmark i jakt på schysta träningsanläggningar med annorlunda touch.

Läs del 1 genom att klicka här
Grabbarna är åter hemma igen och självklart ville vi få svar på vilka guldkorn som fanns där ute.

Hur många ställen hann ni beta av under färden?

– På vår resa som varade i fyra dagar (tor-sön) hann vi med fjorton ställen totalt, varav tre i Danmark. Med vårt tajta schema fanns det inte mycket tid för extra stopp mer än de vi gjorde på alla anläggningar. De var mer åka bil, testa anläggningen, käka i bilen innan nästa anläggning, repeat!

– På torsdagen blev det Västervik, Växjö och Malmö. Fredagen bjöd på Urban Ranger Camp i Köpenhamn, Level X – Spartancross i Holbaek och Get Fit gym i Hilleröd. Lördagen vart det Hestra, Fåle Hinderbana i Limmared och Borås för att på söndagen ta The OCR Gym och OCR Fältet i Göteborg, Kroppslabbet i Lidköping, T3 Tough Teams träningslokal i Tibro och militär femkampsbanan i Karlsborg. Det vart en mäktig resa med mycket kul och fina erfarenheter samt träningsvärk som belöning.

Träffade ni på några sköna atleter och inspiratörer?

– Vi träffade väldigt många och det var absolut något av det bästa med den här resan. Att träffa de personer som med passion driver fram och utvecklar sina föreningar och anläggningar för att de alla älskar träning och rörelse. Profiler som Tomas Bovinder, (OCR Västervik) Brian Davidsen (Level X – Spartancross) Christopher Bernhardtsson (Fåle OCR) Viktor Byhr (The OCR Gym) 
Adrian Windestål (T3 Tough Team Tibro/Karlsborg)


Viktor Byhr från The OCR Gym

Vad var bäst och varför?

– Juan: Svår fråga. I slutändan blir det nog Toughest Lab. Lokalen, upplägget och så instruktörerna.

– André: Allt var så bra med hela resan och alla stoppen vi gjorde men måste jag välja något så vill jag då säga Level X i Danmark som väckte mycket inspiration och nyfikenhet hos mig eller Kroppslabbet i Lidköping där de på ett bra sätt lyckats fånga alla element inom OCR och funktionell träning.

– Toni: Jag skulle nog säga Isaberg Mountatin Resort för den totala upplevelsen.
Hinderbana som bjuder på många roliga bashinder och kul med ringar över sjön längst upp på banan innan det vänder neråt igen. Sen tillgången till fina trailspår både för löpning och MTB är kul som variation om man skulle stanna några dagar. Att man har nära till en större sjö för ett svalkande dopp ca 5 minuter ifrån där man eventuellt skulle bo gör inte platsen sämre.

Toughest Lab i Malmö

Isaberg Mountatin Resort

Var det något ställe som ni blev oväntat överraskad av?

– Juan: Utan tvekan, Urban Ranger Camp och Level X i Danmark. Brian är synonymen för eldsjäl, killen som driver Level X. Det andra som överraskade var hur pass välbyggda och kompletta hinderbanorna runt om i landet är.

– André: Att det finns så många ställen i Sverige att träna på och att de är så välbyggda. Urban Ranger Camp som var en wow-upplevelse som vi lätt kommer besöka ordentligt nästa gång vi åker förbi Köpenhamn.

– Toni: Urban Ranger Camp, miljön både innanför lokalen och utanför.
Utmaning både mentalt och fysiskt skulle jag säga. Brian på Level X skulle jag även säga, svårt att hitta någon så pass brinnande för just OCR och hinder rent allmänt.


Urban Ranger Camp

Kommer det att bli fler liknande turer framöver?

– Juan: Absolut, förutom det så ska vi börja planera återbesök på utvalda anläggningar i grupp med träningssyfte.

– André: Det känns som ett måste nu! Vi har haft så kul och fått mycket positiv respons på resan där flera har velat följa med. Och nu när vi vet en del vad som komma skall så måste vi tillbaka för att testa och fixa riktigt bra träningstillfällen tillsammans med härliga människor. Vi kommer att organisera en bättre resa längre fram för alla som vill att hänga med!

– Toni: Självklart, ser gärna en resa framåt sommaren när OCR säsongen ändå har kort uppehåll för att komma iväg och träffa likasinnade igen.