I ett industriområde på Hisingen i Göteborg återfinns en unik anläggningen på sina 1500 kvadratmeter. OCR & Ninjacenter, Europas största hinderbanegym.

Monkeyswing tog sig till det annorlunda träningscentret ihop med Rickard Edh från inspiredh.se för att hänga och klänga på alla tänkbara (och otänkbara) vis. Vi rattade oss fram till adressen Skagerack 3, som också har en busshållplats vid namn ID-kontrollen ett par stenkast bort för den som hellre föredrar att resa kommunalt.

Med exalterade steg stapplade vi in i lokalen.
Direkt innanför porten väntade en trappa som tog oss upp till receptionen & cafeterian. Från höjden hade vi utsikt över hela området och kunde beskåda entusiastiska människor i full aktion för att bemästrade hinder. Något som gav både inspiration och spritt i kroppen. Det tog med andra ord inte många minuter innan vi var i fullt sjå med att praktisera och dividera om hur man på bästa vis skulle bemöta respektive utmaning.

Efter genomförd uppvärmning greppade vi tag och tog sats emot allt som kom i vår väg. Ringar, lianer, monkeybars, lister, laxtrappa och skyhöga ramper betades av. Oavsett om man är elitsatsande, nybörjare eller bara vill ha kul i största allmänhet finns något för alla. Vi trivdes, lekte runt och mådde så där onödigt bra i varandras sällskap.

Spana in filmen. Obs, kan innehålla spår av träningsglädje.

Landets kanske roligaste lekplats för stora som små innehar även en yta avsatt för funktionell träning. Fria vikter, slamballs, roddmaskiner, kettlebells och boxningssäck är bara några av sakerna att gå loss på. Atmosfären som råder inne i centret är lättsam och möjligheterna är många. Besökarnas ålder varierar friskt, allt från nykläckta till veteraner och användbara tips delas flitigt sinsemellan.

För ytterligare gemenskap är utformade pass i grupp ett hett alternativ. OCR-Teknik eller Hiit (high intensity interval training) är pass som finns på schemat flera dagar i veckan. Personlig träning såväl som familjeträning är också något man hittar i utbudet för att inte nämna barnkalas som blivit ett extremt populärt inslag om helgerna.
Vi hade apkul och kan varmt rekommendera ett besök.

hejninja

OCR & Ninjacenter Göteborg

Måndag – Onsdag 16:00-20:00
Torsdag – Fredag 12:00 – 20:00
Lördag – Söndag 11:00 – 16:00

Skagerack 3, 418 34 Göteborg, 031 – 757 33 00