Wintercrossrun är löpning på en crossbana i Tomelilla. Den 10 februari är det dags för årets upplaga. 

Deltagare kan välja mellan ett eller två varv runt den minst sagt kuperade banan. Stundtals undrar du nog vad du gett dig in på för att sekunder efteråt skratta då du skjuts ner för nästa backe i en underhållande och rolig fart.

Nytt för i år är att deltagare kan välja en variant som kallas döskallen, då springer du både det korta loppet som är ett varv á la 4 km plus det långa loppet som är 7.6 km fördelat på två varv! Två olika medaljer och ännu mer lera, visst låter det helt perfekt!

– Det känns lite som att åka berg och dalbana, samtidigt som du har mjölksyra. Jag deltog redan förra året och det var bland det roligaste lopp jag sprungit. Klart utmanande men också så himla härlig känsla i mål. Säger Nicole Vujanovic 35, hälsocoach från Göteborg. Nicole sprang på imponerande 44.34 och kom 6a i damklassen.

På herrsidan deltog bland andra Krister Sellman från Toughest Elite Team Skins, Krister vann den 7.6 km långa lerfesten på imponerande 31.17. Damernas segrare blev Amanda Nilsson, Antelopes, på supersnabba 35:54.

Många OCRlöpare deltar i detta lopp som är en perfekt formcheck inför kommande säsong.

                        Anta, utmaningen och upplev löpning på en riktig motorstadion.

Wintrercrossrun är en utmaning oavsett hur stark eller snabb du är, att tävla bör i första hand alltid handla om att besegra sig själv. Att övervinna den där inre rösten som tvivlar på oss själva och som säger att vi kanske inte borde försöka. Att bara stå på startlinjen är en seger, och när du väl står på startlinjen så är du faktiskt redan en vinnare.

Att dessutom inte ge sig utan att fullfölja även om det känns tufft är bland det coolaste vi på Monkeyswing.se vet. De verkliga hjältarna på loppen är inte bara de som springer snabbast, utan ännu tuffare är faktiskt de som inte ger sig och fullföljer trots att det känns riktigt jobbigt stundtals, hatten av till  Hanna Cederhag som kom 37a i dam och Paul Anderberg som blev 127a i herr. Ni antog utmaningen och gav er inte, det är precis vad träning handlar om, att våga ta steget och att göra sitt eget bästa. Vill du också anta utmaningen den 10 februari så klicka på länken nedan och kom ihåg att du vinner så fort du vågar lämna din komfortzon.

Vi ses i Tomelilla den 10 februari, vi kommer i två fullpackade OCRbilar från Göteborg.

ANMÄL DIG HÄR