För tredje gången arrangerar Extremfabriken i Stockholm en tävling inspirerad av TV-showen Ninja Warrior. Vi tog ett snack med delägaren Alexander Mars inför vad som är att vänta i slutet av månaden, närmare bestämt den 25:e. 

Du är nyligen hemkommen efter ett deltagande i National Ninja League i USA där du knep en andra plats!
Hur var tävlingen och fick du med dig någon inspiration hem som skall sättas i verk?

– Det var en fantastisk tävling och ordentligt påkostat arrangemang. Det märks verkligen att TV-showen har en stor grupp följare och vad som slår mig är att ninja-träning i USA till och med har blivit en helt egen sport. Så fantastiskt roligt att få bevittna och delta i. Att det gick så bra som en andra plats känns rätt slet faktiskt. Nu hoppas jag bara vi kan se samma utveckling de kommande åren i Sverige.

Det är er tredje upplaga av tävlingen Warrior på Extremfabriken, vad skiljer sig från tidigare år?

– Grundkonceptet kommer alltid vara detsamma, du mot sveriges tuffaste hinderbana. Dock så försöker jag alltid förbättra konceptet så att oavsett vilken nivå man är på så ska det vara roligt. Därför så är man till exempel inte utslagen om man trillar på ett hinder utan det är antalet avklarade hinder och din totala tid som räknas. Nytt för i år är att vi kommer dela ut priser i två klasser: damer och herrar så att fler får chansen att placera sig på pallen.

Hur många har anmält sig och finns det fortfarande platser kvar för den som är intresserad?

– I nuläget så är det ca 50 startande och det finns plats för ca 50 personer till så grabba tag i en vän och kom!

Kostar det något om man vill se sina vänner eller familjemedlemmar tävla?

– Nej! Vi vill att så många som möjligt ska få uppleva ninja-tävling och träning så därför är det fri entré under hela dagen. Välkomna!

Extremfabriken Warrior 3, 25 mars
Gjutmästare Rosbergs väg 7, (Kallhäll) Stockholm

För mer info klicka här