Vegoloppet bjöd på perfekt löparväder och två olika distanser.

6.5km och 12km trail med stundtals riktigt backiga partier. Jag agerade hejarklack och fick se grymma Nicole spurta hem en överlägsen seger i damernas 6.5km.

Nicole driver Boya och jobbar med theocrgym samt är ledare för löpgrupper i Änggårdsbergen med forest femmes. Efter ett år med rehab var detta Nicoles första lopp och löprunda med lite högre fart. Starkt!

Jenny Mårtensson vann damernas 12km överlägset och hade bara ett par killar framför sig, däribland vinnaren på herrsidan 12km Rickard Sirefelt. På 6.5km var snabbaste kille Martin Stenmark.

Tomas som tränar med theocrgym i Jonsered gjorde sitt första lopp någonsin och gjorde en stark insats på 6.5km teknisk trail.

Det samma gjorde Ocrgymaren Stefan Måssebäck som tog sig igenom 12km utan hinder denna gång. Stefan har gjort många OCR och bröt här av med lite go vegansk trail.

Vegoloppet var ett litet familjärt arrangemang med fin stämning.

Det var helt vegansk sånärsom på en hage med får och några hundar dock så var dessa högst levande och kanske berodde detta just på loppets veganska karaktär. Icebugs forest femmes var på plats och lånade ut skor. Mycket uppskattat med bra grepp i den fuktiga skogen.

Jag ska köra detta loppet nästa år tror jag då det såg riktigt kul ut. Jag är förvisso en rätt kass vegan men springer ju ganska bra så får satsa på den biten. Man behöver som tur är inte vara vegan för att delta. Men man kanske borde vara det lite oftare iaf, för planetens skull. Ett litet lopp som väcker tankar kring stora frågor som är rätt enkla små beslut. Riktigt bra ordnat, nästa gång jag äter ute så ska jag beställa veganskt. För vad ska jag laga själv som är och ser gott ut? Ris med grönsaker? Ja iofs…inte så svårt.