Varför blev jag en av världens bästa på Inlines när jag var ung? Varför tog jag kopiösa mängder droger och hur kunde jag vända det till att fyra år efter stå på en 16plats i elitklassen i 24h OCR-VM?

Det är enkelt, jag bestämde mig. Jag väntade inte på att förutsättningarna skulle bli perfekta så att jag skulle börja. Jag bara började. Jag åkte inlines ensam i ett garage varje julafton under kalle anka för att jag visste att ingen annan åkte då, jag åkte varje dag trots att jag inte hade lust. Sedan gjorde jag exakt samma sak med droger och det gav inte dirket ett jättekul liv. Men då jag började göra det med löpning blev livet sakta bättre igen. Det tog rätt lång tid innan jag sprang mer än jag berusade mig men det var värt det. Och det är fortfarande värt det. Hade jag suttit och väntat på att förutsättningarna skulle bli perfekta så hade jag blivit bäst i världen på att sitta och vänta. Jag sprang i regn, snö, sol och i mer regn eftersom jag bor i Göteborg, sedan sprang jag i regn och i lite regn snett underifrån.

Jag sprang i badbyxor, långkalsonger, en grå luvtröja av tjock bomull och i ett par blankslitna gula mocka sneakers. Jag visste inte hur man skulle springa eller träna och hade givetvis ingen klocka eller något schema. Men jag hade det allra viktigaste du kan ha. Och det är att jag hade ett mål. Mitt mål var inget jag skulle göra utan något jag inte skulle göra. Jag skulle inte dö av knark som mina vänner hade gjort. För att lyckas med det behövde jag ägna färre av dygnets timmar åt knark. Och ersätta det med ett beroende som jag löpte (japp jag är från Göteborg så detta ordval var inte en slump) mindre risk att dö av. Jag struntade i hur jag såg ut eller hur det kändes. Det känns förjävligt att springa under de första åren.. Iaf för mig. Men det känns inte det minsta förjävligt att vakna varje dag och vet att man är er person som skapar sina egna förutsättningar. Det känns faktiskt helt magiskt. Och det bästa med det är att alla kan göra det. Du kan däremot inte börja med det när alla förutsättningar är helt perfekta men du kan börja med det exakt just nu.