Sveriges enda hinderbanetävling i survival-disciplin.

Netherlands mapSurvival running, eller bara ”survival”, är namnet på en etablerad men väldigt okänd sport från Nederländerna som funnits sedan 80-talet. Det är en variant av hinderbanelöpning, som skiljer sig lite från det som många känner igen som OCR (obstacle course race) i Sverige.

Det är vanligtvis mer tekniskt krävande hinder och mycket klättrande i rep i survival. De kortaste tävlingarna i Nederländerna har sällan färre än 30–40 hinder.

Alla hinder har genomförandekrav (man får oändligt antal försök men misslyckas man helt så får man ett tidstillägg på 2 timmar).

Survival-lopp anordnas nästan alltid ideellt varför priserna ofta är lägre än kommersiella OCR-lopp (det gäller även Uppsala Survival Run).

Årets survival run kommer att innefatta två olika distanser, en normal nivå på ca 6 km med drygt 20 hinder och en lite mer avancerad nivå på ca 11 km med drygt 30 hinder.

Oavsett vilken distans du vill springa så gör du rätt i att prova på ett träningspass på Uppsala Survival innan loppet. Där kommer du att få grundteknikerna som krävs för att klara hinderbanan.
I anmälningsavgiften ingår ett prova på-pass.

Även om du seglat igenom flera OCR-lopp utan större ansträngning så är ett survival run ingenting du klarar på rå-styrka. Du kommer att behöva kunna rätt tekniker för att klara av banan. Spana in videon nedanför för att få lite feeling om vad som väntar.

Datumet är 25 september och starten kommer att ske på Studenternas IP som ligger söder om Stadsparken i centrala Uppsala.

Anmälan stänger ikväll klockan 23.59, pass på.

Klicka här för anmälan och mer info om loppet

Facebookevent