När regnet öser ner så blir det lättare att träna utomhus. Luften fylls av syre och det blir enkelt att andas och få kraft från planeten.

På samma kraftgivande planet vandrar mina vänner fåren. Får en en bra relation till får så kan en göra riktiga klipp. Ekologiska merinofårbönder får göra just detta.

Och det tackar vi för.

Merinoull är ett klockrent material när du tränar utomhus. Ullen kliar inte, luktar inte och värmer då den är blöt. Så länge du rör dig givetvis.

Perfekt för dig som tränar med en coach som förespråkar stående vila alltså.

Danska Dilling som vi skrivit om tidigare gör mycket prisvärda och välsittande plagg i merinoull. Extremt bra kvalité och mycket bra pris, speciellt med tanke på vad man får för pengarna.

Jag använder ofta deras långärmade tunna tröja med dragkedja, deras boxer samt tunna långkalsonger om det är riktigt kallt. Kör jag hårdare pass så kör jag merinokalsonger och shorts även på vintern.

På jobbet kör jag regnbyxor med merinotights under.

Dilling är ett Danskt bolag som jobbat med ull i flera generationer.

Med stor omtanke om både får och mode så får dom en att inte tappa modet för modeindustrin.

Brevid Danmark, så när som på en färja, ligger Norge. I Norge skapar aclima merinomagi i form av de lyxigaste merinoplaggen jag provat.

Deras underställ har jag bland annat kört med på The Original Toughguy 2017 och även om jag höll en högre fart på banan så var det efter målgång som understället verkligen räddade mig. Nicole och jag hittade inte varandra på 20min så jag staplade runt blöt och sliten utan ombyte i leran i målområdet. En upplevelse som varit bra mycket jobbigare i andra kläder.

Aclima är mer av en RollsRoyce och prislappen är därefter. Men som med alla merinoullplagg så håller dom länge om de vårdas på rätt sätt.

Handtvätt med sparsam mängd ulltvättmedel är att rekommendera.

Jag tvättar endast mina om dom varit i äcklig lera. Annars funkar vädring fint efter flera pass. Dom luktar aldrig men en genomsköljning då och då skadar inte för att få behålla medlemskapet i samhället.

Aclimas karakteristiska sömmar som gör att plagget knappt märks mot kroppen.

Jag rekommenderar alla att skaffa minst en uppsättning Merinoplagg inför höstens alla pass.

Länkar till nämnda företag hittar du nedan.

Dilling.

Aclima.