Många fastnar i tron om att de måste kunna en massa innan de tillåter sig att vara nybörjare.

Det är onödigt att utesluta sig själv från fördelar som t.ex. regelbunden träning bara för att du är rädd att misslyckas eller inte kunna.

Träning handlar inte om att kunna. Det handlar om att försöka, om att misslyckas och att sedan försöka igen och igen tills du återigen misslyckas.

Det enda sättet du kan lyckas med träning är genom att misslyckas så många gånger du bara kan. Hamnar du i en period där du bara lyckas så bör du se det som ett misslyckande.

Träning handlar nämligen om att utsätta kroppen och psyket för något som de inte klarar av.

Att låta musklerna misslyckas lär dom nya saker, t.ex. att orka lyfta tyngre eller bära något tungt en längre sträcka. Huvudet lär sig att det är positivt att inte kunna allt direkt och kommer att föreslå nya roliga saker som t.ex. nya resor, tankar och möten. Det kommer att tycka att det är ok att söka nya utmaningar och det kommer att ge både huvudet och dig ett rikare liv. Ni sitter ju liksom ihop.

Allt detta är tillgängligt bara en enda handling bort. Du kan inte få det av att köpa träningskort, du kan inte få det av att tänka att du borde ha det eller genom att skriva in i kalendern att du ska göra det. Du kan bara få det genom att börja. Sluta tänka och sluta skjut upp. Sluta ljug för dig själv och sluta leta efter ursäkter som känns så rimliga att du lyckas lura dig själv att inte våga misslyckas.

Om du lyckas med allt varje vecka år ut och år in är det inte så konstigt att du känner dig misslyckad och har ångest över att du väljer att inte försöka.

Gör som personerna på bilderna i detta inlägg. Våga prova och bli glad för utfallet oavsett hur det blir. Livet handlar om att våga lära sig nya saker och njuta av det en redan kan. Varken bara det ena eller bara det andra.