Konceptet ninjatävlingar som kommer från Japan och TV-showen Sasuke växer så det knakar i Sverige. Flera nya lovande ninjor visade på styrka, balans, koordination och en stor skopa tävlingsglädje när Kroppslabbets Ninja III avgjordes i Lidköping i helgen.

25 ninjor stod på startlinjen för att slåss om mästartiteln. Dagens favorit Alexander Mars pallade för trycket och stod överst på pallen när kvällen närmade sig. ”Den flygande finansmannen” Alexander Mars visade på en enorm atletisk prestation genom att ta sig förbi alla hinder felfritt och med snabbast tid på samtliga banor.

Starkt och jämnt startfält!

Startfältet har aldrig varit starkare i Lidköping och när finalen skulle avgöras var det väldigt jämt bakom dagens gigant Alexander Mars.

Simon Winge från Göteborg knep andra platsen med en bra tid och felfri stage 4. Bakom den rutinerade Winge flög Axel Mendes fram och tog en 3:e plats. Båda två imponerade stort på publiken när de gav allt för att ta sig upp på pallplats.

– Det är många som har imponerat stort under hela dagen och detta bådar gott inför framtida tävlingar både hos oss på Kroppslabbet i Lidköping och på Extremfabriken i Stockholm. Förhoppningsvis så får vi även se fler aktörer runt om i Sverige arrangera denna typen av tävlingar framöver, säger Jonas Nordmark, tävlingsledare och en av ägarna till Kroppslabbet.

Kroppslabbet Ninja III, top 10:
  1. Alexander Mars
  2. Simon Winge
  3. Axel Mendes
  4. Oskar Pederssen
  5. Richard Hansson
  6. Sebastian Brink
  7. Petter Wångdahl
  8. Marcus Larsson
  9. Hassan Shala
  10. Fredrik Bergfeldt

Bästa tjej: Stella Plantin