Nu är det drygt en vecka kvar till The Music Run (26e augusti ), loppet som sträcker sig över fem kilometer genom fem olika musikzoner, alla med sin egen inriktning. Loppet avslutas med en festival där Svenska DJ-duon Nause står som huvudakt.

Under sommaren är det många som tar uppehåll från träning och rörelse. För dessa är The Music Run en perfekt start efter semestern, loppet ämnar nämligen till att alla deltagare tillsammans ska ha kul och uppleva ett lopp olikt alla andra.

– Det känns spännande att det snart är dags! Anmälningarna har rullat på i en bra takt nu på slutet, vi hoppas och tror verkligen på en folkfest. Vår känsla är att det finns ett stort sug efter ett lopp där prestationen inte står i främsta rummet. The Music Run handlar istället om en kul upplevelse tillsammans med vänner och andra löpare, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen.

Fram till och med tävlingsdagen går det att via The Music Runs hemsida rösta på vilka låtar som ska spelas i de olika zonerna; rock, pop, old school, hip hop och dance. De fem mest populära låtarna per kategori mixas ihop till loppets soundtrack. I mål väntar sedan ”The Ultimate After Run Festival”, där Nause och Södra Sidan kommer att spela live.

– Med de partners och bokningar vi kommer ha på plats efter loppet är jag övertygad om att det kommer vara en väldigt härlig stämning. Vi vill att alla som har sprungit passar på att hänga kvar och tar in stämningen ihop med sina vänner. För oss är stunden efter loppet minst lika viktig som loppet i sig, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen.

The Music Run har tidigare arrangerats i 15 länder runtom i världen, från Singapore till Tyskland. Anmälningen till det svenska loppet är fortfarande öppen och själva loppet går av stapeln den 26 augusti vid Frescati/Stockholms Universitet.