Under många år så önskade jag mig det varje dag. Jag önskade att det skulle gå bra med mitt dåvarande företag. Jag önskade att jag skulle vara i en bra relation och jag önskade att jag skulle vara vältränad.

Önskningar i sig fyller inte en jättestor funktion om vi inte snackar födelsedag för barn på privatskolor.

Då är en önskning oftast allt som krävs.

Livet är dock inte bara födelsedagar, nästan inga alls egentligen, en enda dag på året. Du har fler dagar då du öppnar räkningar per år. Många fler.

Så att önska saker borde ganska omgående bytas ut mot att jobba för saker.

Jag slutade önska en dag. Och ersatte det med att börja jobba för. Jag började jobba för att bli vältränad, jag började jobba för att skapa ett nytt och sunt företag och jag valde att agera på nya sätt då jag hittade en person som jag kunde sälja in mig själv till.

Att bara önska att jag skulle bli vältränad igen tog mig till en chin och ca 4minuter löpning.

Att jobba för det har gjort att jag kan springa ultra och enkelt kan göra en chin, på en minut i konstant rörelse. För övrigt det roligaste sättet att göra chins på då någon neandertalare på fest frågar ”jaha, hinderbana, men hur många chins kan du göra då?”. En fråga lika intressant som ”vad gör du milen på då?”. I lera, sand eller uppförsbacke?

Visst jag började med en önskan men det kan alltid bara vara just det. Ett första steg. Och om det blir det enda steget så är det helt meningslöst att önska något.

Då kan du lika gärna hoppa över det steget och gå direkt på steg två. Att börja göra något.

Allt som är värt något kommer kräva stor ansträngning. Speciellt inom träning. Du kommer att behöva påminna dig själv om varför du gör det du gör flera gånger under varje pass. Du kommer inte att njuta under tiden och du kommer att vilja sluta innan du är klar. Du kommer förmodligen att sluta innan du är klar också. Jag gjorde det senast igår, efter 3km trail i högre fart skulle jag avsluta med 10 backintervaller på ca 80m, sprint upp joggvila ner, emom 10min. Det blev 8min. Jag var helt ensam och valde tillslut ursäkten att jag var nöjd och att Haddaway minsann skulle spela på Bananpiren mitt emot båten.

Vad är kärlek kan man fråga sig. Jag älskar ju att träna och att orka med jättejobbiga lopp. Varför stannade jag då? Förmodligen för att det var asjobbigt och för att jag var ensam.

Jag tänkte stanna redan vid den sjätte minuten men då kom två joggare ner för backen och deras närvaro räckte för att jag skulle fortsätta samt trycka på lite extra. Jag gjorde alla 8 på 18-20sekunder förutom nr 6 som gick på 17s.

Emom är en engelsk förkortning som utläses Every minute on the minute.

Du påbörjar alltså något varje hel minut. I mitt fall igår blev det backintervaller. Min kund Britta körde samma upplägg med funktionell styrketräning med mig häromdagen, vi körde bland annat kB swingar, overshoulders och toes to bar. Britta var helt grym och körde på trots att det kändes helt grymt jobbigt.

Hade hon slutat i förtid om hon varit helt ensam? Förmodligen inte i just hennes fall men de flesta av oss hade nog det. Jag gör det, och därför gör jag de jobbigaste passen i grupp eller med tränare. Önska att du ska vara i form till ett visst lopp och se om det hjälper. Eller anlita en tränare och berätta om dina mål. Vad tror du kommer ha bäst effekt?

Vem vill du helst bli opererad av? En som önskat att den är en kirurg i 8år eller en som studerat medicin och lappat ihop grisar i 8år?

Beroende på din relation till svin så förmodligen det sistnämnda.

Jag har förmånen att få spendera dagarna med människor som gjort realitet av sin önskan.Det är grymt inspirerande att få spendera dagarna med människor som väljer att utveckla och pusha sig själva och andra. Människor som bestämt sig för att göra en tydlig målbild av sina önskningar och som har slutat önska till förmån för att göra.

Åh fy va hemsk Viktor är han säger att jag inte får önska mer. Nej, du får såklart önska hur mycket du vill. Men det jag önskar, för din egen skull, är att du bara önskar varje önskan en enda gång. Sedan sätter du igång och gör din önskan till verklighet. Det kommer att vara obehagligt och skrämmande. Du kommer att behöva möta sidor hos dig själv som du flytt i från och valt att inte möta tidigare. Och du kommer också att växa som person och nå en ny nivå av livskvalité, vilket är grymt läskigt det också. Det kommer inte att gå på en sekund men det kommer att vara värt det.

”Why don’t you wish in one hand, and shit in the other. See which one fills up first”. -Bad santa