”Vi rapporterar från tävlingar, diskuterar träning, utrustning, hinderteknik och allt som berör OCR på ett eller annat sätt. Vi intervjuar atleter, både inom OCR och andra sporter/bakgrunder, för att hämta inspiration så att lyssnaren kan utvecklas inom OCR”.

Andreas är brandman till yrket och tävlar och tränar på elitnivå i OCR. Han är även organisatör för tävlingen Ultimate OCR och driver Sveriges största blogg om hinderbaneträning – www.superkroppen.nu

Johan är f.d. yrkesmilitär, numera kontorsråtta som tävlar och tränar på elit-kvalificeringsnivå i OCR och inom sporten Survival – en teknisk variant av OCR. Johan är instruktör på klubben Uppsala Survival och är organisatör för tävlingen Uppsala Survival Run.

Både Andreas och Johan älskar sporten OCR och kom på varsitt håll fram till att de ville göra en podcast i ämnet. Utan att veta om varandras planer så upptäckte Andreas när han skulle registrera ocrpodden.se att domänen var upptagen och registrerad av Johan. Andreas föreslog ett samarbete och idén om att starta OCRpodden förverkligades till sist.

Visionen är att OCRpodden i framtiden ska bli en av Sveriges mest populära podcast inom sport och fritid och att lyssnarna via podden skall känna sig bättre förberedda inför nästa hinderbanelopp och ha roligt på kuppen.

OCRpodden kommer ut på tisdagar och finns ”där poddar finns”. Det vill säga på iTunes eller i din podcast-app. Dessutom kan du lyssna direkt via www.ocrpodden.se