Tre år sedan introduktionen av träningsskon Nike Metcon – känd för att förse atleter med styrka och stabilitet – expanderar nu Metcon-familjen med den nya Nike Metcon DSX Flyknit och Nike Metcon 3.

För att kunna möta de krav som atleter ställer på en sko delar hela Metcon-familjen på några avgörande egenskaper:

  • Fast gummi och en utvärtes hälkappa för för mer slitstyrka och stabilitet
  • Klibbigt gummi i framfoten ger bra grepp där du behöver det mest
  • Yttersula som sträcker sig upp på foten för att skydda mot slitage och underlätta repklättring
  • Flexibel sula vilket låter foten röra sig naturligt
  • Lågprofils-hälkappa för att minska motståndet vid väggövningar och handstående armhävningar

Den stora mängd av olika rutiner som existerar gör att Metcon-familjen levererar målinriktade lösningar för olika behov. På ett sätt är den helt nya Metcon DSX Flyknit designad för atleter som Kyrie Irving, Skylar Diggins och andra som gärna varierar styrkeövningar med kondition. Men likväl förser Nike Metcon 3 stöd för högintensiv träning anpassad för atleter som Mat Fraser och Sara Sigmundsdóttir.

KLARAR DU AV EN MURPH?


2-1
Spring 1,6 km och gör sedan 100 pullups, 200 armhävningar och 300 knäböj och avsluta med ytterligare en runda på 1,6 km. Det är denna övning som kallas ”Murph”.

Den nya Nike Metcon DSX debuterar en extremt tålig Flyknit, vilket ger en lättare och mer flexibel passform. Modellen är utformad för klara av de krävande ansträngningar som utgör en Murph – dämpning för löpningen och extra stöd för de plyometriska övningarna – liksom andra konditionsfokuserade övningar som ”Helen” (en runda på tre varv som omfattar en 400 meter lång löpsträcka, 21 kettleball svingar och 12 pull-ups) och NTC-passet som kallas ”The Big Four”.

Integrerad Flywire och Flyknit vid mittendelen av foten ger en dynamisk passform som hjälper till att låsa foten på plats och möjliggör löpning, snäva svängar, hopp och lyft. Detta i kombination med en ny yttersula i skum med dubbel densitet, en förhöjd 6mm offset och dämpningssystem som ger ytterligare dämpning och mer komfort för fler kilometer eller fler repetitioner.

KLARAR DU AV EN FRAN?

2-2
Gör 21 knäböj med skivstång, följt av 21 pullups. Därefter gör du 15 knäböj med skivstång, följt av 15 pullups. Slutligen gör du 9 knäböj med skivstång och 9 pullups – och gör det så fort som möjligt. Den här övningen kallas ”Fran”.

Övningar som ”Fran” och andra som inkorporerar burpees, repklättring och squat cleans (exempelvis NTCs ”Double Down”) kräver en sko som är både slitark och stabil.

Metcon 3 är utformad med en platt och stark plattform, vilket ger stabilitet i övningar som knäböj, box jumps och explosiva lyft. Offset på modellen är 4 mm, vilket gör den till den lägsta Metcon-skon och ger mer stöd för mer tyngd under belastning. Det nya materialet Ballistic Mesh samt den broderade ovansidan i TPU levererar en slitstark, lättviktig och flexibel utsida som andas bättre. Den är utformad för att vara tillräckligt fast i hälpartiet för att hantera tuffa lyft, men mjukare och mer flexibel i framfoten för att ge mer dämpning – så att det blir en så jämn övergång som möjligt även i de tuffaste av övningar.

Metcon 3 finns tillgänglig genom Nike iD den 19 december och tillgänglig från den 5 januari på Nike.com.
Metcon DSX Flyknit OG-färgställningen finns tillgänglig den 2 januari på Nike.com.