Merinoull är ett grymt material. Det värmer när det är kallt och svalkar då det är varmt. Dessutom så absorberar det ingen lukt och är alltså perfekt att träna i.

Efter passet funkar vädring kanon men om du ändå vill tvätta så använd ett ull-tvättmedel och ett mycket skonsamt program eller handtvätt. Jag tog ett snack med hälsocoachen och OCR-atleten Nicole Vujanovic som testade Dillings merinounderställ på Toughest Göteborg. Du körde Toughest Kviberg som ett test av både ditt nyläkta revben och merinounderställ från Dilling, kroppen verkar ha funkat bra med tanke på din kanontid, men hur funkade kläderna?

– Ja det var ett riktigt roligt och bra lopp på många sätt. Understället funkade superbra! Speciellt med tanke på att Toughest bjöd en hel del bad och lera. Understället höll mig varm och sval på samma gång hela tiden.

Hur känns kläderna när de blir blöta, bomull har ju en tendens att väga bly när det blir blött men hur är det med merinoull egentligen?

– Som totala motsatsen kan man säga. Materialet andas och värmer även när det är blött. Plagget känns smidigt och väger inte heller bly. Efter det härliga doppet från trampolinen blev jag t.ex inte nerkyld utan kunde fortsätta springa utan att påverkas för mycket.

Vilken storlek har du och hur funkade passformen?

– Jag har storlek 36. Om man önskar en tightare känsla rekommenderar jag att man går ner en storlek. I övrigt grymt bra passform. Mjukt, följsamt, skönt, inga skavande sömmar och snygg design. För mig är det viktigt att kläderna sitter bra under ett lopp och inte stör.

Kliar inte ull väldigt mycket?

– Nej, merinoull har mjukare fibrer än vanlig ull, vilket gör att den inte sticks och kliar lika mycket.

Vad skulle du säga till en som ofta springer blöta lopp och ännu inte skaffat ett merinounderställ?

– Skaffa det pronto! Haha. Man fryser tillräckligt på lopp med iskalla vattenbad så varför göra det svårt för sig. Jag var själv lite skeptiskt till en början för jag var rädd att bli ”för varm” under loppen. Men så är alltså inte fallet. Merinoull är varmt när det är kallt och svalt när det är varmt magiskt nog. Du behöver inte heller ha flera lager på dig vilket är till fördel när vatten är inblandat då du vill torka snabbt. Ett ytterligare plus är att materialet är även självrengörande och tar inte upp kroppslukt vilket innebär att du kan ha samma tröja en vecka, vädra så är den som nytvättad (typ). Är supernöjd med mitt kitt från Dilling.

Dagen efter loppet åkte vi till The Ocr Gym i Bohus och körde ett rejält stresstest av kläderna. Både jag och Nicole tycker att passformen håller sig bra även i konstiga positioner, något som man ofta befinner sig i under OCR-träning och tävling. Och denna frostiga morgon så var det perfekt isolering med mjuk merino. Ska du träna utomhus och dessutom vara blöt av regn eller bad så är ett merinounderställ ett måste.

Dilling har prisvärda ställ av god kvalité. 

Vi kommer bo i våra i vinter. Spana in deras produkter här 

Text & Foto: Viktor Byhr